Gemeente Leiden: Overeenkomst woontoren Betaplein ondertekend

donderdag, 12 november 2015

Overeenkomst woontoren Betaplein ondertekend

Wethouder Paul Laudy en directeur Aart Jan Verdoold ondertekenen de overeenkomst voor de woontoren Betaplein. Foto: Buro JP

Donderdag 12 november hebben wethouder Paul Laudy en de heer Aart Jan Verdoold, directeur GREEN, hun handtekening gezet onder de plannen voor de woontoren Betaplein. Hiermee is een volgende stap gezet in de realisatie van circa 135 startersappartementen aan het Betaplein in de Lammenschansdriehoek.

Wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte): "Mede dankzij de getoonde betrokkenheid vanuit de buurt ligt er nu een plan dat qua architectuur en uitstraling mooi past in het totaalplaatje."

Ook directeur Verdoold van GREEN sprak complimenten uit over de meedenken van omwonenden bij het uiteindelijke ontwerp. Naar aanleiding van negatieve reacties van bewoners uit de Professoren- en Burgemeesterswijk werd het oorspronkelijk ontwerp van de woontoren op een aantal punten aangepast, onder andere de hoogte van het gebouw en het materiaalgebruik.

Realisatie woontoren

In de zogenaamde Anterieure Overeenkomst hebben de gemeente Leiden en de ontwikkelaar GREEN afspraken vastgelegd over de realisatie van circa 135 startersappartementen aan het Betaplein. Naast de woontoren zal GREEN een parkeergarage bouwen, met daarin ook een fietsenstalling voor het ROC Lammenschans en het DaVinci College. De gemeenteraad vergadert begin 2016 over het bestemmingsplan voor de woontoren en de garage. Na vaststelling van het bestemmingsplan kan medio 2016 worden gestart met de bouw van de woontoren en garage met fietsenstalling.

Lammenschansdriehoek

Met de bouw van de woontoren Betaplein krijgt het nieuwe, stedelijk gebied Lammenschansdriehoek verder vorm. In dit gebied wordt hard gewerkt aan een moderne stadswijk waar meerdere functies samenkomen: wonen, werken, studeren en recreeren. Op www.leiden.nl/lammenschansdriehoek is de Ontwikkelstrategie voor het hele gebied te vinden.