Nieuw veiligheidsbeleid opgesteld


Actueel

Het waarborgen van de veiligheid is een van de belangrijkste taken van de overheid. Ook onze gemeente neemt hierin haar verantwoordelijkheid en wil samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen de veiligheid en leefbaarheid in Bronckhorst zoveel mogelijk optimaliseren.
Daarom stellen b en w de raad voor een nieuw veiligheidsbeleid voor 2016-2019 vast te stellen en akkoord te gaan met de prioriteiten.

Criminaliteit en overlast tegengaan

Bronckhorst is al jaren een veilige gemeente. Dit willen we graag zo houden en waar mogelijk verder uitbouwen. Het veiligheidsbeleid is samen met de gemeenten Doetinchem, Montferland en Oude-IJsselstreek gemaakt. Het plan geeft de kaders aan van de integrale aanpak van veiligheidsonderwerpen
en de samenwerking met verschillende partners in de politieregio Achterhoek-West. De aanpak is bedoeld om criminaliteit en overlast tegen te gaan en zodoende de veiligheid te verbeteren en te waarborgen en gevoelens van onveiligheid onder inwoners te verminderen. Voor de komende jaren ligt de
prioriteit op woning- en bedrijfsinbraken, verkeerveiligheid, jeugd(overlast), toezicht bij evenementen en zichtbare en bereikbare politie.

De raad besluit er in december 2015 over.