Gemeente Gilze en Rijen: Gebeurtenissen Parijs: 16 november vlag hal..


16 november 2015

De gemeente Gilze en Rijen hangt vandaag, maandag 16 november, de vlag halfstok als teken van rouw en medeleven voor de slachtoffers van de laffe aanslagen in Parijs en hun nabestaanden. Burgemeester Boelhouwer over de gebeurtenissen:

"Na een inktzwart weekend voor de lichtstad Parijs, begint vandaag 'gewoon' een nieuwe werkweek. Het blijft onwerkelijk te beseffen wat er is gebeurd. De schokkende beelden staan op ons netvlies gebrand. Met het Franse volk rouwen wij om de slachtoffers. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden
van de slachtoffers van deze laffe aanslagen. Als teken van rouw en medeleven hangt daarom vandaag de vlag halfstok bij het gemeentehuis. Daarnaast is er om 12 uur in heel Europa een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Het is goed om emoties te delen, maar we moeten ons niet alleen door emoties laten leiden. Frankrijk staat ook voor vrijheid, gelijkheid en broederschap. Belangrijke waarden voor iedereen. Laten we die niet uit het oog verliezen."

Dr. Jan Boelhouwer, burgemeester Gilze en Rijen