Drukke ochtendspits door aanrijdingen


16 november 2015, 08:05

Verschillende aanrijdingen zorgen voor lange files verspreid door het land. Met name de ochtendspits aan de oostkant van Amsterdam (A1), tussen Breda en Eindhoven (A58), en bij Arnhem (A12) loopt behoorlijk uit de hand. Even voor 08.00 uur stond er ruim 300 kilometer file.

De ochtendspits past in de trend van de afgelopen weken. De afgelopen twee weken piekte de maandagochtend ook boven de 300 kilometer file.

Oostkant Amsterdam

Een aanrijding op de A1 bij knooppunt Watergraafsmeer heeft de ochtendspits aan de oostkant van Amsterdam helemaal in de war gestuurd. Lange tijd waren er twee rijstroken dicht nadat er 8 auto's op elkaar botsten. Inmiddels is de weg weer vrij, maar staat op de A1 17 kilometer file. Ook op de
A6 is het daardoor vastgelopen (A9 kilometer)

Brabant

Ongelukken op de A58 tussen Breda en Eindhoven en de A2 bij Eindhoven zorgen voor een drukke maandagochtend in Brabant. Op de A58 richting Eindhoven botsten bij Oirschot vier auto' s op elkaar. Vrijwel tegelijkertijd ging het mis op de A2 bij Eindhoven. Richting het noorden was op de randweg
lange tijd een rijstrook dicht.

Hoewel beide wegen weer vrij zijn, zijn de files lang. Op de A58 staat nu nog 11 kilometer verkeer stil. De omrijdroute via de A65 is daarom ook volgelopen. Op de A2 rijdt het langzaam over 8 kilometer, waardoor het ook helemaal vaststaat op de A67.

Arnhem

Een ongeluk en een vrachtwagen met pech zorgen voor lange files op de A12 bij Arnhem richting Utrecht. Het rijdt al langzaam vanaf Zevenaar over 20 kilometer. Ook daar is de weg weer vrij maar het zal wel even duren voor de weg weer vrij is. Ook de A18 is daarom volgelopen.

Update 08:25 uur

Inmiddels hebben we een voorlopige piek van 352 kilometer file gemeten. Daarmee is de drukte vergelijkbaar met vorige week.

Update 08:34 uur

Bij Zoetermeer is 't ook mis. De file is lang.

Op de #A12 bij Zoetermeer alles over een rijstrook>Den Haag. Dat schiet niet op. Nu 11 km file. (Foto: @mdebruin) pic.twitter.com/oG98GdqmDx

* VID (@vid) November 16, 2015