Wissel van de wacht bij De Unie bij Imperial Tobacco


Wissel van de wacht bij De Unie bij Imperial Tobacco

Geplaatst op 16 november 2015
[IMG]
Marjolein van Bruggen, die enkele jaren de belangenbehartiging voor de leden van De Unie op zich heeft genomen, heeft een andere functie gekregen binnen De Unie.

Met ingang van vandaag volgt Marco Vallebella haar op als Belangen Behartiger Collectief. Binnenkort zal hij een kennismaking gesprek hebben met de werkgever. Ondertussen stelt hij zich graag aan de leden voor en.........hij zet hen ook gelijk aan het (denk)werk!

Wie is Marco Vallebella

Zijn naam is Marco Vallebella, geboren en getogen in Genova (Genua), Italie en sinds 1990 woonachtig in Nederland. Hij is al sinds 1995 werkzaam binnen de vakbeweging en sinds 2003 als Belangen Behartiger Collectief.

In zijn werkpakket zitten een aantal bedrijven, waarbij de meest bekende zijn: Unilever, Philip Morris Holland, Suiker Unie, MSD en Aspen (de laatste twee waren vroeger 1 bedrijf, in de farmaceutische industrie: Organon).

Hij begint binnen IT in een relatief rustige periode, nu de cao nog tot en met 30 juni 2017 loopt.

Er is nu tijd om aandacht te besteden aan twee onderwerpen die enigszins aan elkaar verbonden zijn: Behoeften en verwachtingen en de ledenontwikkeling.

Marco is, nu hij de belangenbehartiger van De Unie bij IT is, zeer benieuwd naar de wensen en ideeen over hoe De Unie nog meer van toegevoegde waarde voor de werknemers kan zijn, op het gebied van arbeidsvoorwaarden, maar zeker ook breder.

Wat is de behoefte als het gaat om combineren van werk en prive, carriere mogelijkheden, carriere switch, mantelzorg en loopbaan onderbreking? Waar zouden wij, De Unie, kijkend naar de volgende 5 `a 10 jaar, onze aandacht op moeten focussen? Gewoon binnen de scope van IT.

Is er behoefte aan een (digitaal) spreekuur? Over welke onderwerpen dan? Hebben de leden ideeen die zij willen delen? Is er behoefte aan meer binding onderling, met de andere leden van De Unie? En welke vorm zou dat dan zijn?

Ik zou zeggen......schroom vooral niet en laat het Marco weten door hem een e-mal te sturen.:

Als de leden hem liever persoonlijk willen spreken, dan gaan wij dat natuurlijk regelen! En vergeet niet dat in deze fase niets stom of onmogelijk is. Laat we eerst inventariseren wat er onder de leden leeft. Of het stom, slim of reeel is................dat is fase 2.

Marco hoopt veel reacties te mogen ontvangen.

Informatie:

Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar Marco Vallebella.

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Voedings- en genotmiddelenindustrie