Werkzaamheden brug Krommenie (N203) Zaanstad uitgesteld


16 november 2015 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland heeft de werkzaamheden aan de brug Krommenie, in de Provincialeweg (N203) in gemeente Zaanstad uitgesteld. De omgevingsvergunning die nodig is om de brug te vervangen is nog niet verleend.

De gemeente Zaanstad heeft de omgevingsvergunning voor de vervanging van de brug Krommenie nog niet verleend, omdat er volgens de gemeente nog onvoldoende rekening gehouden wordt met de belangen van linoleumfabriek Forbo. Hierdoor kunnen de werkzaamheden aan de brug Krommenie niet op korte
termijn starten. De planning, waarbij de vervanging van de brug voor de start van de renovatie van de Velsertunnel gereed zou zijn, is daarmee niet langer haalbaar. De provincie gaat pas na de renovatie van de Velsertunnel starten met de werkzaamheden.

De provincie Noord-Holland monitort de technische staat van de bestaande brug en treft indien nodig maatregelen om de verkeersveiligheid te borgen. Alle reeds uitgevoerde werkzaamheden ter voorbereiding van de uitvoering worden verwijderd.

Verkeersmaatregelen vervallen

De eerder aangekondigde verkeersmaatregelen en omleidingen die in zouden gaan op 16 november komen te vervallen. De brug Krommenie blijft open voor zowel het autoverkeer als voor (brom)fietsers.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis), of per mail: infoN203@noord-holland.nl. De werkzaamheden aan de brug Krommenie zijn ook te volgen via
www.noord-holland.nl/brugkrommenie.

Provincie Noord-Holland werkt aan de Provincialeweg (N203) tussen Castricum en Uitgeest om de doorstroming, veiligheid en leefbaarheid in het gebied te verbeteren.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel