Vlag halfstok en 1 minuut stilte op maandag 16 november


16-11-2015: Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs afgelopen vrijdagavond, heeft Minister-President Mark Rutte een vlaginstructie vastgesteld. De vlaginstructie is halfstok op deze dag.

De gemeente Oldebroek roept inwoners, organisaties en bedrijven op aan deze oproep gehoor te geven. Bij het gemeentehuis hangt de vlag halfstok.

1 minuut stilte

Op maandag 16 november 2015 wordt om 12.00 uur in heel Europa 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: "De terreur in Parijs en in de rest van de wereld schokt ons allemaal. Maar geweld en angst mogen ons niet
in de greep krijgen. Onze vrijheid en mate van tolerantie blijft de drijfveer voor een veilig leven in Europa, in Nederland - in onze gemeente. Daar moeten we ons sterk voor blijven maken!"

Ook de gemeente Oldebroek houdt met haar medewerkers het moment van stilte om 12.00 uur. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun nabestaanden. Daarnaast ziet de gemeente dit moment als bezinning op al het geweld in de wereld van vandaag.

Vlag gemeentehuis halfstok