N208 Lisse: vervanging scherm


Langs de N208 bij Lisse wordt vanaf 30 november 2015 gewerkt. Het gaat om het gedeelte van de N208/Westelijke Randweg tussen de Heereweg-Noord en de Heereweg-Zuid. De provincie vervangt het scherm op de aarden wal langs de weg en plant nieuwe bomen. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot
medio maart 2016.

Het huidige houten scherm maakt plaats voor een nieuw kunststof scherm, zoals aan de bewoners gepresenteerd tijdens de inloopavond in juli 2014. Om het nieuwe scherm te kunnen plaatsen, moeten meerdere bomen en struiken op de aarden wal worden gesnoeid of verwijderd. Eind vorig jaar zijn al
zieke en dode bomen gekapt die konden omvallen of waar takken vanaf konden vallen. Ter compensatie komen er nog dit jaar 40 nieuwe bomen langs de N208. Deze nieuwe bomen worden geplant in de berm aan de zuidzijde van de rotonde Keukenhofdreef, ten zuiden van het bloembollenverkooppunt.

Planning

Vanaf maandag 30 november 2015 starten de werkzaamheden bij de Heereweg-Noord. Er wordt gewerkt richting de Keukenhofdreef en daarna van de Keukenhofdreef naar de Heereweg-Zuid. Tot slot wordt het deel van het scherm nabij de Keukenhofdreef geplaatst. Naar verwachting zijn de werkzaamheden
medio maart 2016 afgerond, voordat de Keukenhof opengaat. Deze planning is wel afhankelijk van de weersomstandigheden, omdat er onder andere alleen gewerkt kan worden bij meer dan 5 graden boven het vriespunt. In de kerstvakantie wordt er niet gewerkt.

Hinder

Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is enige hinder niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip. Wat kunt u verwachten?

* Tijdens de uitvoeringsperiode wordt er elke maandag, buiten de spitstijden, materieel verplaatst en aan- en afgevoerd. De weg blijft beschikbaar voor verkeer, maar houdt u rekening met enige vertraging.
* Het snoeien en verwijderen van bomen en struiken op de wal brengt werkgeluiden met zich mee, net zoals de hei-/trilwerkzaamheden voor de fundering van het nieuwe scherm. Deze geluiden blijven beperkt tot de gewone werktijden door de week.