Gemeente Krimpenerwaard leeft mee met slachtoffers en nabestaanden a..


Het gemeentebestuur van de gemeente Krimpenerwaard is enorm geschokt door de gruwelijke terreuraanslagen die vrijdagavond plaatsvonden in Parijs.

We leven intens mee met alle slachtoffers, hun familie en vrienden. Deze aanslagen hebben impact op het veiligheidsgevoel van de Fransen en de Nederlanders, maar ook op de inwoners van de Krimpenerwaard. We moeten met z'n allen sterk zijn en weerstand bieden aan gevoelens van wraak.

In de hal van de gemeentekantoren in Stolwijk, Schoonhoven, Bergambacht en Lekkerkerk kan op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur een condoleanceregister getekend worden. Dit kan ook tijdens de openingstijden van de serviceloketten. In Ouderkerk aan den IJssel ligt het condoleanceregister in
sporthal de Drie Maenen. De sporthal is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 22.00 uur. De condoleanceboeken blijven liggen tot en met vrijdag 27 november.

U kunt uw condoleances ook doorgeven via het landelijke digitale condoleanceregister. Deze vindt u op de website www.condoleance.nl.

Vandaag, maandag 16 november, wordt om 12.00 uur in de hele Europese Unie een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen van Parijs.

Als burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard doe ik een appel op u om de rust te bewaren. Laten we, juist nu, met respect met elkaar om blijven gaan!

Namens de gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders,

Tjerk Bruinsma, burgemeester