Wilt u in de toekomst een sociale huurwoning of heeft u die nu?


Schrijf u in

Nieuwe regels voor sociale huurwoningen

Als gevolg van de nieuwe Huisvestingswet mogen gemeenten in de regio minder sociale huurwoningen reserveren voor eigen inwoners of voor mensen die in de buurt werken. Sociale huurwoningen van corporaties worden daarom in de toekomst alleen nog toegewezen op basis van inschrijfduur bij
WoningNet. 15% van het aanbod wordt verloot. Op dit moment worden woningen nog toegewezen op basis van inschrijfduur of woonduur: hoe lang iemand een zelfstandige woning (koop of huur) bewoont in de regio.

Inschrijven

Woont u in Purmerend en wilt u (in de toekomst) in aanmerking komen voor een sociale huurwoning? Schrijf u dan in bij WoningNet, zodat uw woonduur omgezet kan worden in inschrijfduur. Want hoe meer inschrijfduur u heeft, des te groter de kans op een sociale huurwoning. Woonduur speelt straks
namelijk geen rol meer. Dit geldt zowel voor huurders als voor mensen die een koopwoning achterlaten.

U heeft nog tot 31 december 2015 om zich in te schrijven bij Woningnet en zo gebruik te kunnen maken van de overgangsregeling omzetting woonduur naar inschrijfduur voor de komende 15 jaar. Daarna vervalt de overgangsregeling en telt alleen nog de daadwerkelijke inschrijfduur.

Woningnet is van de corporaties samen; alle sociale huurwoningen van Purmerend worden op Woningnet aangeboden.

Woningnet werkt zonder winstoogmerk en kostendekkend. Hierover wordt jaarlijks verantwoording afgelegd. Lees alle informatie op www.woningnetregioamsterdam.nl. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en uitgebreide informatie.

Aanleunwoning

Wilt u (in de toekomst) in aanmerking komen voor een aanleunwoning dan kunt u zich inschrijven bij de gemeente. In dat geval hoeft u zich niet apart in te schrijven bij Woningnet. Staat u al ingeschreven voor een aanleunwoning, dan hoeft u niets te doen.