Oefening politie Soest met bewoners en Burgernetdeelnemers


Oefening politie Soest met bewoners en Burgernetdeelnemers

Laatste update:
16-11-2015 | 12:59

Soest - In de week van 16 november wil de politie met burgernetdeelnemers en bewoners in Soest de handen ineen slaan om `autokrakers' aan te houden. Dit gaat gebeuren in een oefening waarbij politie, Burgernetdeelnemers en bewoners in een verdachte situatie samen gaan werken.

Samenwerking

De politie organiseert regelmatig realistische oefeningen om de samenwerking met burgers na meldingen van verdachte situaties te trainen. Spoedmeldingen via 112 van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingredient in de strijd tegen criminaliteit. Ondanks dat de politie
extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar bijvoorbeeld veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus criminaliteit voorkomen of verdachten op heterdaad aanhouden.

Rol spelen

Via Burgernet, de gemeentelijke website, de politiesite en Facebook Politie Soest wordt de actie vooraf aangekondigd. Bewoners wordt gevraagd de komende week alert te zijn op verdachte situaties en alarmnummer 112 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. Medewerker(s) van de
politie spelen de rol van autoinbreker(s). Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl.