Verdachten aangehouden na ANPR-hit


Verdachten aangehouden na ANPR-hit

Laatste update:
16-11-2015 | 13:26

Hoofddorp - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in Hoofddorp een man en een vrouw aangehouden, na een zgn. `ANPR-hit'.

ANPR

Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht,
boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. Deze apparatuur wordt door de politie ingezet tijdens het DDO: Donkere Dagen Offensief.

Gezocht

Na de ANPR-hit zette de politie de betreffende auto aan de kant en controleerde de inzittenden, omdat de auto als gestolen stond gesignaleerd. In de auto zat een 44-jarige Zaandammer die gezocht werd door een ander politiekorps en een een 48-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Inbrekerswerktuig

Bij nadere controle werd door de politie in de personenauto inbrekerswerktuig aangetroffen. De man en de vrouw werden aangehouden voor heling en in verband met het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig.

Het tweetal werd door de politie overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten voor nader onderzoek.



2015274258