Poplab presenteert: Night of the Bands in SCUM


16 nov 2015
[IMG]

Vrijdag 20 november presenteert het Poplab van de Muziekschool Night of the Bands in jongerencentrum Scum. De zaal aan de Noordduinseweg 3 is open vanaf 19.30 uur en de optredens beginnen om 20.00 uur. Iedereen is welkom. Gratis toegang!

Deze avond staat in het teken van crossover: muziekstijlen en kunstdisciplines als film en muziek worden met elkaar vermengd. De volgende bands zijn te zien en te horen:

Bits and Pieces
Deze Nu-jazz band heeft zich ontwikkeld tot een groovende machine. De mannen zijn door hun jarenlange samenzijn goed op elkaar ingespeeld en zetten een overtuigend optreden neer. Met hun sterke solo's en goede eigen stukken pakken zij het publiek direct in.

No Resistance
Deze band zit vol met aanstormend talent uit Katwijk. Sinds zij bij de Battle of the Bands de hoofdprijs in de wacht sleepten, zijn ze niet meer weg te denken uit het muziekcircuit in Zuid-Holland. Zij hebben een CD gemaakt en leggen zich momenteel toe op repertoire dat uitsluitend bestaat uit
eigen nummers.

Diamant Store
Nu de Red Leaves niet meer bestaan, hebben Jasmijn de Koning en Eva Klaassen, ex-leden van deze band, het initiatief genomen om een nieuwe richting in te slaan. Geen dansbare covers meer maar stevige popsongs en eigen songs. De band wordt versterkt door gitaar, keyboards en viool waardoor de
sound van de band meer folk en indie is geworden. Hierdoor komen het intieme karakter van de band en de zangkwaliteiten van Jasmijn goed tot hun recht.

Hulldown
Deze band verrast altijd op de Night of the Bands door hun eigenzinnige stijl en overtuigende uitstraling. Stevige rock, metal en grunge was de muzikale basis van de band maar tegenwoordig neigen ze meer naar de New Wave Sound van de 80's. Zij zorgen elk jaar weer voor een verrassend
optreden.

Trabant
Trabant is de grote onbekende van deze avond. De band van Alex van der Spek is nog maar kort bij elkaar maar met zo'n multi-instrumentalist als Alex in de gelederen zal het niemand verbazen dat er geweldig gemusiceerd gaat worden.