Eerste `Veiligheidscheck' door studenten


* 16 november 2015

Jan Siertsema van de politie en Bas Idema van Handhaving van de Gemeente Haarlem verrichtte donderdag 12 november de eerste Veiligheidscheck bij Athenaeum op de Gedempte Oude Gracht 70 in Haarlem Centrum. Studenten Beveiliging van het Nova College hebben vervolgens bij 28 winkels de veiligheid
gecheckt ter voorkoming van winkelcriminaliteit.

De veiligheidscheck is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Gemeente Haarlem, Haarlem Centraal, de straatvereniging Gedempte Oude Gracht en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Winkeliers kunnen zelf veel doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten en winkelcriminaliteit tegen te gaan. Om winkeliers hiervan bewust te maken is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gestart met een campagne "Hoe veilig is uw zaak? Doe de
Veiligheidscheck!"

De studenten hebben met hulp van een Veiligheidscheck app naar 12 belangrijke aandachtspunten gekeken, waaronder de aanwezigheid van huisregels, goedwerkende camera's, overzichtelijke winkelindeling, het stimuleren van pinnen, een schone entree en het begroeten van klanten.

De studenten deden zo nuttige praktijkervaring op en de ondernemers kregen bruikbare tips. De Gedempte Oude Gracht van Haarlem: Schoon, heel en veilig!

www.veiligondernemenbeginthier.nl/veiligheidscheck