25 november: Informatiebijeenkomst over OV-Chipkaartpoortjes station..


In de voorbije jaren heeft er regelmatig overleg plaatsgevonden tussen de NS en de gemeente Sittard-Geleen over de sluiting van de OV Chipkaartpoortjes op station Sittard. De NS wil de poortjes (die in 2013 zijn geplaatst) zo snel mogelijk in gebruik nemen, om hiermee het aantal zwartrijders -
en indirect de agressie tegen treinpersoneel - terug te dringen.



De gemeente heeft tot nu toe niet ingestemd met ingebruikname, omdat hiermee de vrije doorgang tussen het centrum van de stad naar het Limbrichterveld en het kantorenpark wordt belemmerd. Deze doorgang wordt dagelijks door veel mensen gebruikt.



Afgesproken is dat de Chipkaartpoortjes niet eerder in gebruik worden genomen, dan dat voor alle betrokken partijen een aanvaardbare oplossing is gevonden. De NS biedt deze oplossing in de vorm van zogenaamde passagepassen voor niet-reizigers.



Omwille van de veiligheid van het spoorpersoneel wil de NS voor het einde van het jaar een besluit van de gemeente over de ingebruikname van de Chipkaartpoortjes en het verstrekken van passagepassen aan inwoners en werknemers van bedrijven aan de westzijde van het station.



Uw mening is voor ons belangrijk
Om tot een afgewogen besluit te komen, horen we graag uw mening over het gebruik van de passagepassen. Maakt u (als omwonende of bijvoorbeeld als werknemer van een bedrijf op het kantorenpark) regelmatig gebruik van de doorgang onder het station? Dan bent u van harte uitgenodigd de
informatiebijeenkomst hierover bij te wonen. Deze vindt plaats op:

* woensdag 25 november 2015 van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur in de aula van Leeuwenborgh opleidingen, Arendstraat 12 in Sittard.



Tijdens de bijeenkomst geeft de NS een toelichting op de plannen en de mogelijkheden om als niet-treinreiziger toch gebruik te maken van de doorgang onder het station.



Aanmelden vooraf is wenselijk. Dat kan door voor 25 november 12.00 uur een e-mail te sturen naar ton.dekorte@sittard-geleen.nl of te bellen naar 14 046.



Deel deze pagina op:

* Twitter
* Facebook
* del.icio.us
* LinkedIn
* Digg
* Google Bookmark
* Google plus share

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 16 november 2015