Gemeente Sluis ondertekende Green Deal Schone Stranden


Op maandag 9 november jl. ondertekende de gemeente Sluis, tijdens de Landelijke Strandbeurs te Hardinxveld-Giessendam, de Green Deal Schone Stranden.



Om de hoeveelheid zwerfafval in de Noordzee te verminderen, heeft het Rijk een aantal Green Deals ontwikkeld. KIMO, een samenwerkingsorganisatie van kust- en kust gerelateerde gemeenten, cooerdineert de Green Deal Visserij voor een Schone Zee en de Green Deal Schone Stranden. Met het
ondertekenen van deze green deals maken partijen, zowel vanaf het land als vanaf de zee, zich sterk om actief bij te dragen aan het verminderen van zwerfafval op zee.



In de Green Deal Schone Stranden worden de bestaande en geplande maatregelen van de partners, waaronder gemeenten, maatschappelijke organisaties en ondernemers, opgenomen. Deze maatregelen hebben betrekking op inzet en acties t.b.v. het schoonmaken en schoonhouden van de stranden en
gedragsbeinvloeding van de strandbezoeker. Het doel van het convenant is inspanningen zichtbaar maken, kennis uitwisselen en samenwerking van de verschillende partijen.



Om deel te nemen aan de Green Deal Schone Stranden hoeft de gemeente Sluis geen extra acties in te plannen of nieuwe maatregelen te nemen dankzij de reeds geleverde inspanningen in het kader van de Blauwe Vlag, het strandbeleid en het duurzaamheidbeleid.



De Green Deal Schone Stranden vormt een goede aanvulling op het kwaliteitskeurmerk de Blauwe Vlag. De gemeente Sluis profileert zich hiermee als duurzame strandgemeente in de breedste zin van het woord.