Erezilver voor Wageninger Ben Brouwer


Dhr. Ben Brouwer ontving vrijdag 13 november het Wagenings erezilver uit handen van burgemeester Van Rumund. De uitreiking vond plaats tijdens de laatste bestuursvergadering van de ANBO in Torckdael. De heer Brouwer ontving het erezilver vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor met name
de oudere inwoners van Wageningen. Daarnaast is hij op vele fronten actief voor de Wageningse samenleving.



Enorme staat van dienst

Vanaf 1972 houdt de heer Brouwer zich intensief bezig met het welzijn van de senioren in Wageningen. Dit komt tot uiting in zijn diverse bestuursfuncties, maar ook in het organiseren van uiteenlopende activiteiten voor de verschillende Wageningse belangenorganisaties. De afgelopen tien jaar
was de heer Brouwer voorzitter van de ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) afdeling Wageningen. Hierin was hij de trekker, cooerdinator en drijvende kracht bij vele activiteiten, waaronder scootmobielcursussen en politieke debatavonden. Vanuit de ANBO is de heer Brouwer ook (mede)
initiatiefnemer en cooerdinator voor de Seniorenbeurs in Wageningen, die samen met de andere ouderenbonden in Wageningen wordt georganiseerd.



Actief betrokken inwoner

Naast de vele belangeloze activiteiten voor diverse ouderenorganisaties maakte de heer Brouwer deel uit van de werkgroep Wageningen 750. Hij was intensief betrokken bij de festiviteiten in dat jubileumjaar met als hoogtepunt de historische optocht. Een ander belangrijk project was het 50+
plein tijdens de festiviteiten op 5 mei. Al deze activiteiten verrichtte hij met zijn kenmerkende bescheidenheid en de gedachte dat 'het de gewoonste zaak van de wereld is'.

In 2012 werd de heer Brouwer geeerd met een Koninklijke Onderscheiding en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn enorme inzet voor de Wageningse samenleving.



Wagenings erezilver

Het Wagenings Erezilver wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere betekenis voor Wageningen hebben. Dit is de derde uitreiking van het erezilver in 2015.



Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 16 november 2015