Vlag halfstok en 1 minuut stilte op maandag 16 november


Vlag halfstok en 1 minuut stilte op maandag 16 november

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs afgelopen vrijdagavond, heeft Minister-President Rutte een vlaginstructie vastgesteld. Er geldt een Beperkte Vlaginstructie op 16 november, maar het verzoek is om uitgebreid te vlaggen. De vlaginstructie is halfstok op deze dag. De gemeente
Harderwijk roept haar inwoners op aan deze oproep gehoor te geven. Bij het stadhuis hangt de vlag halfstok.

1 minuut stilte

Op maandag 16 november 2015 wordt om 12.00 uur in heel Europa 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik roept inwoners, organisaties, bedrijven in de gemeente Harderwijk op hierbij stil te staan. "Laten we ons leven niet laten leiden door angst, maar juist laten zien dat wij sterker zijn dan geweld. Laten wij ons allen inzetten voor een samenleving die staat voor
ontmoeting met elkaar en waar bezoek aan het theater, de voetbalvereniging of de markt vanzelfsprekend blijft. Laten wij vooral doorgaan met ons leven."

De gemeente Harderwijk, politie en brandweer Harderwijk houden ook een moment van stilte, voor medeleven met de slachtoffers en hun nabestaanden, en voor bezinning op het geweld van terreur in onze hedendaagse wereld.