Gesprekken over asielopvang op recreatiepark Den Beerschen Bak


Gesprekken over asielopvang op recreatiepark Den Beerschen Bak

De gemeenteraad neemt dinsdag 24 november een besluit over het voorstel voor het vestigen van een aanvullende opvanglocatie voor asielzoekers/vergunninghouders op recreatiepark Den Beerschen Bak. Het bijzondere van dit raadsvoorstel is dat de gemeenteraad hiervoor zelf het initiatief heeft
genomen en dat het presidium (dat zijn de fractievoorzitters) het raadsvoorstel heeft ingediend.

De afgelopen weken zijn over de mogelijke vestiging van een asielopvang bij Den Beerschen Bak met diverse belanghebbenden gesprekken gevoerd. Communicatie en participatie met belanghebbenden is namelijk essentieel om te kunnen komen tot een gewogen besluitvorming.
Met de volgende `partijen' zijn gesprekken gevoerd:

* Omwonenden:
alle inwoners van Westelbeers zijn op 31 oktober schriftelijk geinformeerd over het initiatief. De naaste buren zijn bovendien persoonlijk geinformeerd door de portefeuillehouder. Op 11 november vond een gesprek met de direct omwonenden (35 woonadressen) plaats, waaraan ook de raadsleden,
het COA en de eigenaren van Den Beerschen Bak deelnamen.
* Inwoners De Beerzen:
alle inwoners, ondernemers en verenigingen van Oost-, West- en Middelbeers waren welkom tijdens een speciale inloopmiddag/avond. Tijdens deze besloten inloopmiddag/avond konden de inwoners vragen stellen en hun reactie kenbaar maken aan aanwezige partijen waaronder de gemeente, Den
Beerschen Bak, het COA, SKOBOS en Vluchtelingenwerk. Zij konden hier ook de raadsleden persoonlijk aanspreken en een schriftelijke reactie achterlaten.
* SKOBOS:
schoolbestuur SKOBOS is op 31 oktober persoonlijk door de portefeuillehouder geinformeerd. Daarnaast vond een gesprek met SKOBOS, het COA en de portefeuillehouder plaats.
* Omliggende recreatieparken:
op 9 november is een gesprek geweest met omliggende recreatieparken.
* Buurtbeheer/ buurtverenigingen:
op 12 november is overleg gevoerd met de drie buurtverenigingen van Westelbeers en Buurtbeheer Middelbeers.
* Gemeente Hilvarenbeek en Bladel:
de burgemeesters van de omliggende gemeenten Hilvarenbeek en Bladel zijn op 31 oktober door de portefeuillehouder geinformeerd over het initiatief.

Alle schriftelijke reacties en gespreksverslagen worden deze week verzameld en aangeboden aan de gemeenteraad, zodat de raadsleden deze kunnen meewegen bij hun besluitvorming.

Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op www.oirschot.nl/vluchtelingen of lees hieronder de veelgestelde vragen en antwoorden.

Te downloaden:

* Vragen en Antwoorden.docxword(28,48 KB)