Cuijkse Stier voor de heer H.M. (Bert) Noorbergen


Op donderdagavond 12 november is de Cuijkse Stier uitgereikt aan de heer H.M. (Bert) Noorbergen (73) uit Cuijk. De heer Noorbergen ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Wim Hillenaar.

De heer Noorbergen heeft op veel verschillende terreinen een belangrijke bijdrage geleverd aan de positieve bekendheid van de gemeente Cuijk. Van 1986 tot en met 1993 was de heer Noorbergen raadslid en wethouder van de voormalige gemeente Haps. Als raadslid en wethouder heeft hij de
verantwoordelijkheid genomen om de gemeentelijke herindeling goed te laten verlopen.

Op 5 november 2009 is de heer Noorbergen benoemd tot voorzitter van de Ondernemersvereniging Cuijk. Eind 2012 trad hij af als voorzitter en per 1 januari 2013 werd hij voorzitter en aanjager van het Centrummanagement Cuijk. Onlangs is de heer Noorbergen wegens gezondheidsredenen gestopt als
voorzitter van deze stichting. Tot op heden is de heer Noorbergen bestuurslid van de wijkraad Heeswijkse Kampen in Cuijk.

De Cuijkse Stier (waarvoor het kunstwerk langs de Maas model heeft gestaan) wordt toegekend en uitgereikt aan personen die door hun activiteiten de gemeente Cuijk in positieve zin bekendheid hebben gegeven.