Bestuursovereenkomst AZC getekend


Op woensdag 11 november tekenden mevrouw Janet Helder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en burgemeester Gerrit Jan Gorter van de gemeente Zeewolde de bestuursovereenkomst voor de realisering van een asielzoekerscentrum (azc) voor 600 personen aan de Bosruiterweg in Zeewolde.

In de Bestuursovereenkomst zijn afspraken gemaakt over zaken zoals omvang, communicatie, scholing en veiligheid en zijn voorwaarden opgenomen die de gemeente heeft gesteld. Hierbij gaat het dan onder andere om veiligheid, een schoolgebouw voor basisschoolleerlingen en een medische voorziening
op het terrein.

Vergunningen

De benodigde vergunningen worden in de loop van de volgende week verleend. Vanaf de dan genoemde besluitdatum kunnen belanghebbenden binnen zes weken een bezwaarschrift indienen.

Wie is belanghebbende?

Als je een bezwaarschrift wilt indienen moet je op grond van de wet belanghebbende zijn. Dit houdt in ieder geval in dat je een rechtstreeks eigen belang bij het besluit (in dit geval de omgevingsvergunning) moet hebben. Belanghebbende ben je bijvoorbeeld als je vanuit de woning zicht hebt op
en/of woont in de nabijheid van de locatie waarover de vergunning gaat. Als je geen belanghebbende bent bestaat de kans dat het bezwaar niet-ontvankelijk is. In dat geval wordt het bezwaarschrift niet inhoudelijk behandeld.

Volgens de planning komen de eerste vluchtelingen begin januari 2016 naar het asielszoekerscentrum aan de Bosruiterweg.

* Bestuursovereenkomst AZC Zeewolde.pdfpdf(9,85 MB)