Hoeksche Waardse viering van de dag van de mantelzorg(16-11-2015)


Voor de tiende keer werd zaterdag 7 november 2015 de dag van de Mantelzorg gevierd. Dit gebeurde volgens traditie in een van de Hoeksche Waardse gemeenten en dit jaar was het weer de beurt van Oud-Beijerland.

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een familielid of goede bekende met een beperking op verstandelijk, lichamelijk of psychisch gebied, chronische aandoening, niet aangeboren hersenletsel of dementie. Mantelzorg wordt gegeven vanuit een emotionele relatie. Dat maakt mantelzorg ook zo
waardevol en uniek.

Mantelzorger zijn is mooi, maar kan soms zwaar wegen, daarom wordt eenmaal per jaar de dag van de mantelzorg gevierd om iedereen eens in het zonnetje te zetten!

Het werd een gezellige bijeenkomst en iedereen kon genieten van een heerlijke High Tea die was klaargemaakt door Horecapersoneel van Zorgwaard. Als "vrolijke noot" liep tante Toos rond om hier en daar wat mensen met haar warme deken te verwennen.

Omdat de gemeenten de inzet van de mantelzorgers zeer waarderen wordt de high tea van de mantelzorgers van MEE, gesubsidieerd door de Hoeksche Waardse gemeenten.

Naar aanleiding van de "waarderingsactie voor mantelzorgers in de Hoeksche Waard" werden de eerste vijf waarderingen uitgereikt door Ina van der Werf, wethouder van Oud-Beijerland. De overige waarderingen worden op 11 en 12 december a.s. thuisbezorgd bij de mantelzorgers die hiervoor in
aanmerking komen. Dit wordt verzorgd door de Hoeksche Waard runners die dan starten met de eerste kerstpost. Op deze manier komt de porto voor de brieven ten goede aan "de Roparun".

Bent u ook een mantelzorger die minstens drie maanden lang minstens acht uur per week zorgt voor iemand met wie u een persoonlijke relatie heeft? Dan komt u misschien ook in aanmerking om de waardering voor mantelzorgers te ontvangen. De waardering bestaat uit een VVV-bon van EUR 50,-

U kunt meer informatie en het aanvraagformulier vinden in de rubriek Gemeentewinkel of op www.samenmeerhoekschewaard.nl.

Heeft u geen computer? Belt u dan naar MEE Zuid-Hollandse Eilanden om de informatie en het formulier aan te vragen. Telefoon: 06-54320790.

U kunt de waardering nog aanvragen tot eind december 2015.