Gladheidsbestrijding in Koggenland


Gemeente Koggenland is klaar voor de gladheidsbestrijding. De zoutdepots liggen vol, de machines zijn gecontroleerd en onze buitendienstmedewerkers weten wat hun te doen staat. Ook is het gladheidsbestrijdingsplan van Koggenland geevalueerd en herzien.

Optimale strooiroutes

Gebleken is dat de strooiroute geoptimaliseerd kon worden. Op een aantal plekken binnen de gemeente is het namelijk minder effectief om te strooien. Strooizout werkt het beste op een weg die intensief wordt gebruikt (het zogenaamde inrijden van zout). De herziende strooiroute is zo
samengesteld dat men vanaf de woning niet ver (maximaal 300 meter) hoeft te rijden om op een strooiroute te komen.

We strooien bij lichte sneeuw en gladheid de belangrijkste doorgaande wegen en fietspaden. Bij hevige en/of langdurige sneeuwval worden de rijwegen en fietspaden eerst geschoven waarna deze gestrooid worden.

Onderaan deze pagina vindt u de gemeentelijke strooiroutes. U vindt ook de strooiroutes van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Veel wegen binnen Koggenland zijn namelijk eigendom van het HHNK.

Meer weten?

Heeft u vragen over de gemeentelijke gladheidbestrijding? Neem gerust contact op met Rene Otter. U bereikt hem via (0229) 548 485 of via r.otter@koggenland.nl. Voor meer informatie over de gladheidsbestreiding van het HHNK kijkt u op www.hhnk.nl.

Te downloaden:

* Strooiroutes gemeente Koggenland.pdfpdf(4,71 MB)
* Strooiroutes Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.pdfpdf(1,91 MB)