Vraag een mantelzorgcompliment aan


Vraag een mantelzorgcompliment aan

mantelzorgcomplimentDe gemeente Onderbanken heeft grote waardering voor het intensieve en het waardevol werk dat mantelzorgers verrichten voor hun naasten. De wettelijke regeling `Mantelzorgcompliment', uitgevoerd door de SVB is in 2015 vervallen. U kunt nu bij de gemeente Onderbanken het
mantelzorgcompliment aanvragen.

Dit is een blijk van waardering voor mantelzorgers die permanente en intensieve zorg verlenen aan een inwoner van de gemeente Onderbanken.
Hieronder leest u hoe u een aanvraag bij de gemeente indient en welke voorwaarden aan het compliment verbonden zijn.

Wie komt in aanmerking voor een mantelzorgcompliment?

1. Jeugdige mantelzorgers, in de leeftijd van 12 jaar tot 18 jaar, krijgen op jaarbasis 4 bioscoopbonnen ter waarde van EUR 10 per stuk.
2. Alle andere mantelzorgers vanaf 18 jaar ontvangen een mantelzorgcompliment van maximaal EUR 200.
Het aantal uit te keren mantelzorgcomplimenten is afhankelijk van het totaal beschikbaar budget en het aantal aanvragers, de zogenaamde plafondregeling.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

1. De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week onbetaalde zorg aan een naaste (degene die mantelzorg ontvangt) en kan een indicatie overleggen;
2. De mantelzorger staat als mantelzorger geregistreerd bij het Steunpunt Mantelzorg (Cizop);
3. De hulpvrager woont in de gemeente Onderbanken.

Hoe kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen?

1. Er is een aanvraagformulier voor het mantelzorgcompliment beschikbaar. Deze kunt u downloaden via de website van de gemeente Onderbanken.
2. U kunt ook telefonisch (045-5278787) contact opnemen met de gemeente Onderbanken.

Het aanvragen van een mantelzorgcompliment 2015 kan tot 15 februari 2016. Nadat u een aanvraag hebt ingediend, ontvangt u bericht of uw aanvraag in aanmerking komt voor een mantelzorgcompliment.