Baggeren in Edam


Vanaf maandag 23 november 2015 worden in Edam baggerwerkzaamheden uitgevoerd. Voor uitvoering van de werkzaamheden zullen weggedeeltes afgezet moeten worden, mede omdat sprake is van verontreinigde bagger.

* Het baggerwerk begint ter hoogte van de woonschepen aan het Oorgat, hoek Oosterkade.
* Hierna wordt gewerkt via de Voorhaven naar het Spui, door het Boerenverdriet langs de werf bij de Kwakelbrug, langs de Schepenmakersdijk en het Klein Westerbuiten tot aan de Purmerringvaart.

Hoelang duren de werkzaamheden?

Het werk zal ruim zes weken duren zodat, met een onderbreking van twee weken rond de Kerst, half januari 2016 afgerond kan worden. Als er een vorstperiode tussen komt kan dat (veel) later worden.

Vaartuigen verwijderen uit het water

Om het baggerwerk goed uit te kunnen voeren is het nodig dat alle vaartuigen uit het betreffende water worden verwijderd.
Iedereen die een vaartuig in de Voorhaven, het Boerenverdriet, het water langs de Schepenmakersdijk en langs het Klein- en Groot Westerbuiten heeft liggen, wordt verzocht dat vaartuig te verwijderen.

Verzoek toegang tuinen

Daar waar tuinen aan het te baggeren water grenzen, kan het zijn dat de aannemer u verzoekt die tuin te mogen betreden. Daarvoor vragen wij u vriendelijk om uw medewerking.

Verplaatsen auto's/tijdelijk parkeerverbod

Ook kan de aannemer vragen geparkeerde voertuigen te verplaatsen voor een optimale werkruimte of om de afvoer van de bagger met vrachtwagens mogelijk te maken.
Verder is het mogelijk dat tijdelijke parkeerverboden worden ingesteld. Wij vragen hiervoor vriendelijk uw medewerking. Enige overlast is onvermijdelijk. Wij vragen hiervoor uw begrip en danken u bij voorbaat voor uw medewerking.

Voor nadere informatie omtrent de werkzaamheden kunt u terecht bij K. Bant van de afdeling VROM of C. Veerman van de afdeling Openbare Werken, tel nr 398398.