Boeren, burgers en buitenlui actief in buitengebied


Een aantal boeren en burgers uit Menterwolde werkt samen om het buitengebied van Menterwolde aantrekkelijker te maken. De Werkgroep Boerenbuitengebied gaat twee gemeentelijke percelen aan de Daaleweg in Muntendam inrichten en beheren. Doel is deze percelen aantrekkelijk te maken als leef- en
broedplaats voor de Grauwe Klauwier.

* De werkgroep heeft verder al doelen natuurwaarden te verhogen, biotopen met elkaar te verbinden en fiets- en wandelroutes te verfraaien. Daarbij ook burgers en boeren te verbinden.
* De werkgroep wordt ondersteund door de Werkgroep Grauwe Kiekendief, Landschapsbeheer Groningen en Natuurmonumenten regio noord. Uiteraard is ook de gemeente erg enthousiast over deze initiatieven.
* Momenteel vindt er overleg plaats over het beheer en inrichting van enkele wegbermen in het buitengebied van Menterwolde.

Lokale vrijwilligers kunnen hand- en spandiensten verlenen bij onderhouds- en inrichtingswerkzaamheden. Om de effecten te meten van de maatregelen worden tellingen (vogels, vlinders, vleermuizen, etc.) georganiseerd. Ook daaraan kunnen vrijwilligers/natuurliefhebbers deelnemen. Bent u
enthousiast of wilt u meer informatie, neem dan contact op met werkgroeplid Peter Harry Mulder via p.h.mulder@ziggo.nl