Kinderen brengen burgemeester Segers ontbijtje op gemeentehuis


Kinderen brengen burgemeester Segers ontbijtje op gemeentehuisRSS
[IMG]

Groep 3 van de dr. Maarten Lutherschool uit Punthorst heeft donderdag 12 november met burgemeester Segers ontbeten. Dit burgemeestersontbijt werd georganiseerd in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Burgemeester Segers van de gemeente Staphorst onderstreept hiermee, net als zo'n 240 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. Ook liet de burgemeester de
basisschoolleerlingen de raadszaal en zijn kamer zien. Als dank hadden de kinderen een placemat gemaakt voor de burgemeester.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is in zo'n 240 gemeenten onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het
Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.