Mantelzorg in de gemeente Staphorst


Mantelzorg in de gemeente StaphorstRSS

De gemeente Staphorst werkt momenteel aan mantelzorgbeleid. In afwachting van het nieuwe beleid is besloten om dit jaar geen financiele tegemoetkoming aan mantelzorgers te geven.

In het verleden keerde de Sociale Verzekeringsbank (SVB) financiele tegemoetkomingen uit, het mantelzorgcompliment genoemd.

De gemeenten hebben begin 2015 extra taken gekregen op het gebied van mantelzorgondersteuning. De gemeente Staphorst vindt het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van wat mantelzorgers vinden van de huidige ondersteuning en waaraan ze behoefte hebben. Op basis daarvan zal een
beleidsnota mantelzorg worden opgesteld.

De Wmo-raad heeft 23 juni huis-aan-huis een enquete verspreid over mantelzorg. Ook hebben ze op 31 augustus een informatiebijeenkomst voor inwoners georganiseerd. De uitkomsten hiervan worden bij het opstellen van de beleidsnota mantelzorg meegenomen. De verwachting is dat de gemeenteraad
begin volgend jaar de beleidsnota vast kan stellen. Dan wordt duidelijk welke vormen van waardering en ondersteuning de gemeente Staphorst kiest voor de mantelzorgers.