Donker waar mogelijk, licht waar nodig


Donker waar mogelijk, licht waar nodigRSS
[IMG]

De gemeente Staphorst werkt aan nieuw verlichtingsbeleid. Hiervoor zijn inwoners geraadpleegd door middel van een enquete. 278 inwoners hebben deelgenomen.

Een groot deel van de inwoners kan zich vinden in de uitgangspunten van het verlichtingsbeleidsplan. Tweederde van de respondenten onderschrijft bijvoorbeeld de gemeentelijke argumenten om bewuster te verlichten. Over de verlichting van voet- en fietspaden lopen de meningen sterk uiteen.

Licht in de openbare ruimte

De gemeente Staphorst wil verlichtingsbeleid voeren waarbij, naast veiligheid en beleving, ook aandacht is voor energie besparen, lichtvervuiling beperken en donkerte beschermen. Dit beleid is opgeschreven in het beleidsplan Licht in de Openbare Ruimte (LIOR). Een beleidsplan in beeldende vorm
met veel foto's. U kunt dit vinden op de gemeentelijke website: www.staphorst.verlichtinginbeeld.nl. Het uitgangspunt is: Donker waar mogelijk, licht waar nodig.

Meedenken

De gemeente heeft bij de voorbereiding gevraagd aan haar burgers om mee te denken over verlichtingsbeleid. Op 24 augustus 2015 is een avond georganiseerd met direct betrokkenen. Daarna is het beleidsplan voor een ieder opengesteld. Inwoners en bedrijven zijn gevraagd het beleidsplan in te zien
en de enquete over het beleidsplan in te vullen. Hieraan is bijzonder goed gevolg gegeven. De gemeente Staphorst wil iedereen die de enquete heeft ingevuld hartelijk danken voor hun input.

Hieronder vindt u een uitgebreide weergave van de uitkomsten van de enquete. Hierin wordt ook ingegaan op de afzonderlijke reacties die zijn gegeven.

Te downloaden:

* Resultaten van Opiniepeiling onder burgers bedrijven t a v het beleidsplan Licht in de Openbare Ruimte (2).pdfpdf(2,28 MB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader