Vanaf 20 november crisisopvang vluchtelingen in Reimerswaalhal


De gemeente Reimerswaal heeft van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) het verzoek gehad om vanaf vrijdag 20 november 2015 crisisopvang (72 uur) voor vluchtelingen te verzorgen. De exacte omvang en samenstelling van deze groep wordt deze week bekend.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Vanaf woensdag 18 november a.s. wordt de Reimerswaalhal in gereedheid gebracht voor de opvang. De Reimerswaalhal is vanaf deze datum ongeveer een week lang niet te gebruiken voor activiteiten. De gebruikers en beheerder van de Reimerswaalhal zijn hiervan
op de hoogte gebracht.

Vlak voor de start van de crisisopvang krijgen de inwoners van Kruiningen de gelegenheid om een kijkje te nemen op de ingerichte locatie in de Reimerswaalhal. Begin week 47 ontvangen inwoners van Kruiningen een uitnodiging voor dit `open huis'.

Burgemeester Jan Huisman: "De gasten die we in het weekend van 20 november ontvangen, staan aan het begin van een lange procedure en nog vele maanden van onzekerheid. Naast bed, bad en brood kunnen wij in die korte periode niet veel meer bieden dan een hartelijk onthaal.

De gemeente heeft een opdracht gekregen die ons voor een forse uitdaging stelt. Echter, door de inzet van velen en de warme betrokkenheid vanuit de samenleving heb ik er alle vertrouwen in dat we deze klus gaan klaren; ruimhartig Reimerswaal!"

Onderstaand zijn vragen en antwoorden over crisisnoodopvang op een rij gezet.

Te downloaden:

* Informatie tijdelijke opvang vluchtelingen.pdfpdf(280,51 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader