Uitkomsten enquete veiligheidsbeleving


De gemeente heeft in april 2015 huis-aan-huis een enquete verspreid om de veiligheidsbeleving van inwoners te onderzoeken. We hebben maar liefst 965 ingevulde enquetes retour ontvangen. Dit is een respons van ruim 20%.

Doel enquete

In de enquete hebben wij u vragen voorgelegd die een relatie hebben met uw veiligheidsgevoel in Lingewaal. De vragen hadden betrekking op onder andere:

* veilige woon- en leefomgeving
* jeugd en veiligheid
* bedrijvigheid en veiligheid
* fysieke veiligheid
* integriteit en veiligheid

Op de meeste vragen is voldoende respons gekomen om de uitkomsten representatief te noemen. Alleen voor het onderdeel jeugd en veiligheid is het respons te laag. Met de antwoorden kunnen wij ons een goed beeld vormen van het veiligheidsgevoel van de inwoners. Maar we kunnen ook nagaan wat op
het gebied van veiligheid, in zowel beleid als uitvoering, in de aankomende jaren mogelijk extra aandacht verdient. Wij komen hier in een later stadium op terug.

Resultaten

De volledige resultaten van de enquete per kern vindt u in bijgevoegde documenten. U kunt deze resultaten ook opvragen bij de gemeente via (0345) 634000 of via info@lingewaal.nl.

Te downloaden:

* Veiligheidsbeleving Asperen.pdfpdf(1,51 MB)
* Veiligheidsbeleving Herwijnen.pdfpdf(1,51 MB)
* Veiligheidsbeleving Heukelum.pdfpdf(1,47 MB)
* Veiligheidsbeleving Spijk.pdfpdf(1,44 MB)
* Veiligheidsbeleving Vuren.pdfpdf(1,43 MB)