Onderscheidingen voor vrijwilligers Archipel


Publicatiedatum: 16 november 2015
16 november 2015

Maandag 16 november reikte wethouder Scholten penningen uit aan vrijwilligers van Archipel Eerdbrand.

Mevrouw Lenie Scholten, wethouder Zorg en WIJeindhoven, reikte op maandag 16 november 2015 gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit.

Verdiensten

Allen ontvangen de gemeentelijke vrijwilligerspenning en zijn als vrijwilliger verbonden aan Archipel/Eerdbrand, Eerdbrand is al 40 jaar een begrip in de Woenselse Heide. Bewoners wonen er zelfstandig met de mogelijkheid voor verzorging en verpleging, gerontopsychiatrische zorg, kortdurend
verblijf en dagactiviteiten.

Wim van Dal

Sinds 2002 ondersteunt de heer Van Dal de medewerkers Dagbesteding bij diverse activiteiten (koffie schenken bij optredens, jaarfeesten, kienactiviteiten, modeshows, carnaval en brengt/haalt hij bewoners op zodat ze aan de activiteiten kunnen deelnemen.
Verder helpt Wim bij het versieren van de ruimtes ten behoeve van de diverse activiteiten.

Annie van Dal-Romanesco

Ook mevrouw Van Dal helpt sinds 2002 op de Eerdbrand. Zij ondersteunt vooral bij de ontspanningsactiviteiten (optredens van artiesten, carnaval, modeshows, kienen). En ook Annie brengt/haalt bewoners op zodat ze aan de activiteiten kunnen deelnemen. En iedere woensdagochtend neemt ze bewoners
mee uit wandelen.

Riet Donkers-Ernst

Net als de heer Van Dal ondersteunt Riet de medewerkers Dagbesteding bij diverse activiteiten. Ook zij haalt en brengt bewoners zodat ze aan de activiteiten kunnen deelnemen. Daarbij zorgt Riet er ook voor dat de stilteruimte netjes en schoon blijft.

Jill Myerscough-Pitcock

Een dag per week verleent Jill sinds 2002 ondersteuning bij activiteiten rondom de externe clienten van de dagverzorging. Dit omvat alle voorkomende werkzaamheden als koffie schenken, helpen bij de activiteiten, maaltijden. Daarnaast leidt Jill ook zelfstandig activiteiten voor de clienten.

Bertie van de Goor-Janssen

Is sinds 2002 vrijwilliger bij de Landraat in de Familie-overleggroep en daarna ondersteunend vrijwilliger bij de activiteitenbegeleiding van de Landrijt. Ze verhuisde mee naar de Orangerie tijdens de verbouwing van de Landrijt.
Sinds 6 jaar is zij vrijwilliger in de Eerdbrand bij de wandelclub waar ze samen met de bewoners op pad gaat om te genieten van de buitenlucht en bij slecht weer maken ze er een gezellige middag van in de Gasterij. Bertie is een enthousiaste en zelfstandige vrijwilliger die de bewoners altijd
weet te overtuigen om mee te gaan.