Veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de terroristische aanslag..


Datum: 16 november 2015

Eerste minister Charles Michel heeft op 14 november 2015 in naam van de voltallige regering zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en hun families. De eerste minister heeft ook contact opgenomen met de Franse president Franc,ois Hollande om hem persoonlijk de
boodschap van steun en solidariteit mee te delen.

De Nationale Veiligheidsraad heeft naar aanleiding van de veiligheidsanalyse van de Cooerdinatieorgaan voor de dreigingsanalyse beslist om bijkomende veiligheidsmaatregelen in Belgie te treffen:

* Er is een verscherpte grenscontrole ingesteld in het kader van een nauwe samenwerking met de Franse autoriteiten en beveiligingsmaatregelen voor de Franse belangen in Belgie.
* Uit voorzorg is aan de politiediensten een verhoogde waakzaamheid en versterkte zichtbaarheid gevraagd.
* Er wordt gevraagd zich niet naar Parijs te begeven, tenzij het strikt noodzakelijk is.
Op 14 november is de Nationale Veiligheidsraad in de Wetsraat 16 bijeengekomen naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Parijs. Op basis van de veiligheidsanalyse heeft het kernkabinet veiligheidsmaatregelen genomen.

Veiligheid

Gelet op het verband tussen de drieste gebeurtenissen in Parijs en Belgie, actualiseerde het Cooerdinatieorgaan voor de dreigingsanalyse zijn dreigingsanalyse op zaterdag 14 november. Het dreigingsniveau werd verhoogd naar niveau 3 voor grote evenementen.

Uit voorzorg is aan de politiediensten een verhoogde waakzaamheid en versterkte zichtbaarheid gevraagd voor grote evenementen die in Belgie gepland zijn en voor de voetbalwedstrijd van dinsdag 17 november 2015 in Brussel.

Bezoekers worden verzocht geen bagage of zakken mee te nemen en correct te reageren op eventuele verzoeken van de security, om de controles te bespoedigen. Aan personen met bagage kan de toegang tot het evenement ontzegd worden. Er wordt aan iedereen gevraagd om waakzaam te zijn, om bij te
dragen tot ieders veiligheid.

Lees meer op de website van het crisiscentrumExterne link.

Info op de website van de ambassade van Frankrijk

Op de website van de ambassade van FrankrijkExterne link vindt u de nood- en bijstandsnummers voor de familieleden van slachtoffers.