Etten-Leur staat stil bij de aanslagen in Parijs


Afgelopen vrijdagavond zijn in Parijs 129 mensen in koelen bloede vermoord. Ook zijn er daarnaast vele gewonden gevallen, waarvan er een aantal op dit moment nog voor hun leven vechten. Naar hen allen en naar alle nabestaanden gaan ons medeleven en respect uit.

Fanatiekelingen pleegden meerdere barbaarse aanslagen met voorbedachte rade. Deze gebeurtenissen hebben ons allen diep geraakt.



Heel Europa staat hierbij stil. Ook wij hier in Etten-Leur. Een in onze afschuw. Een in diepe verontwaardiging. Maar ook een in onze absolute overtuiging. De overtuiging dat wij ons niet laten regeren door angst en terreur. Deze gebeurtenissen mogen ons niet verlammen. Nu komt het erop aan;
nu moeten we samen opstaan voor onze gemeenschappelijke waardenzoals verbondenheid en solidariteit.



De gruwelijke terreur van vrijdagavond was doelgericht. Gericht op mensen die aan het einde van de werkweek gingen genieten van het weekend in Parijse cafe's, restaurants, theaters en sportstadions. Zoals ook wij dat zelf vaak doen.

De verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs tonen (opnieuw) aan dat onze vrije en democratische samenleving helaas kwetsbaar is, maar ook zeer zeker de moeite waard om standvastig en overtuigd samen te verdedigen. Laten we daar samen hard aan blijven werken.



Namens het gemeentebestuur van Etten-Leur

Heleen van Rijnbach-de Groot, burgemeester.