Delhaize Groep persmededeling - Ahold en Delhaize maken toekomstig Executive Team van beoogd fusiebedrijf bekend

Brussel, Belgie - Ahold en Delhaize Groep hebben vandaag de samenstelling bekendgemaakt van het beoogde Executive Committee van Ahold Delhaize, ingaand vanaf de voltooiing van de voorgenomen fusie van de twee ondernemingen.

Het toekomstige Executive Committee zal bestaan uit de leden van de Management Board, zoals aangekondigd op 24 juni 2015, aangevuld met de volgende vier leden (in alfabetische volgorde), die rechtstreeks zullen rapporteren aan de Ahold Delhaize CEO:

. Marc Croonen, Chief Sustainability, Transformation & Communications Officer

. Hanneke Faber, Chief E-Commerce & Innovation Officer

. Jan Ernst de Groot, Chief Legal Officer

. Abbe Luersman, Chief Human Resources Officer

Ahold en Delhaize Groep hebben twee belangrijke nieuwe functies gecreeerd in het toekomstige Executive Committee om de ambities van de onderneming op het gebied van verantwoord ondernemen en innovatie vorm te geven en aan te sturen: Chief Sustainability, Transformation & Communications Officer en Chief E-Commerce & Innovation Officer. In de Supervisory Board ligt het toezicht op deze gebieden bij een Sustainability and Innovation Committee.

Zoals aangekondigd, bestaat de beoogde Ahold Delhaize Management Board uit CEO Dick Boer, Deputy CEO en Chief Integration Officer Frans Muller, CFO Jeff Carr, COO Europe Pierre Bouchut, COO USA Kevin Holt, en COO USA James McCann.

De Management Board is verantwoordelijk voor het bestuur en de besluitvorming in de nieuwe onderneming en heeft fiduciaire verantwoordelijkheid richting de Supervisory Board en aandeelhouders.Het toekomstige Executive Committee heeft de dagelijkse leiding van de onderneming. Dit sterke en gebalanceerde team is samengesteld vanuit beide ondernemingen envormt een goede combinatie van functionele en retailervaring om een bedrijf te leiden dat met een uitgebreider bereik nog meer kan bieden aan de klanten en gemeenschappen. Het team zal werken aan de invulling en uitvoering van de integratie zonder de aandacht voor de klant en het commerciele success te verminderen.

Op 24 juni 2015 hebben Ahold en Delhaize hun voornemen bekendgemaakt te fuseren. Samen vormen zij een internationale retailer met een portfolio met sterke, vertrouwde lokale merken en meer dan 375 000 medewerkers die wekelijks meer dan 50 miljoen klanten bedienen in de Verenigde Staten en Europa.

Ahold en Delhaize liggen op schema om de voorgenomen fusie medio 2016 af te ronden.

Daarnaast heeft Kostas Macheras, Executive Vice President van Delhaize Group en Chief Executive Officer voor Zuidoost-Europa, beslist om bij het verstrijken van zijn contract met de Group in maart 2016 op pensioen te gaan. Mr Macheras vervoegde Delhaize Group in 1997 en had zijn wens tot uittreding ruimschoots voor het begin van de discussies met Ahold overgemaakt.

De benoeming van de leden van de Management Board en andere belangrijke onderdelen van de fusie zijn onderworpen aan goedkeuring door aandeelhouders, toestemming van toezichthouders en andere gebruikelijke voorwaarden. Meer informatie is beschikbaar op www.adcombined.com.

>> Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische internationale voedingsdistributeur met activiteiten in zeven landen op drie continenten. Op het einde van het derde kwartaal van 2015 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 3 465 winkels. In 2014 boekte Delhaize Groep EUR21,4 miljard omzet en EUR89 miljoen nettowinst (deel van de Groep). Op het einde van 2014 stelde Delhaize Groep ongeveer 150 000 mensen tewerk. Het aandeel van Delhaize Groep is genoteerd op NYSE Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website van de Groep www.delhaizegroep.com. Vragen kunt u sturen naar investor@delhaizegroep.com.

>> Contacten

Investor Relations: + 32 2 412 2151

Media Relations: + 32 2 412 8669

Persbericht in Pdf-formaat Nov 16, 2015

HUG#1966900 Delhaize Group

Delhaize GroupSquare Marie Curie 40, 1070 Brussels, Belgium

* T. +32 (0)2 412 29 48 * F. +32 (0)2 412 29 76