Solvay S.A. : Solvay maakt niet-geauditeerde pro forma financiele informatie bekend in verband met de beoogde Cytec overname

Brussel, 16 november 2015, 08:00 --- Solvay maakt vandaag niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde financiele informatie bekend die het effect van de beoogde Cytec overname weergeeft.

Aangezien de overname naar verwachting een wezenlijke impact op de financiele positie en bedrijfsresultaten van Solvay zal hebben, werd niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde financiele informatie opgemaakt door de Groep, bestaande uit:

o een niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde winst- en verliesrekening en overzicht van het totaalresultaat voor het jaar eindigend op 31 december 2014;

o een niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde winst- en verliesrekening en overzicht van het totaalresultaat voor de periode van 9 maanden eindigend op 30 september 2015;

o een niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde balans op 30 september 2015.

Deze niet-geauditeerde pro forma informatie wordt voor louter illustratieve doeleinden weergegeven. Dit beoogt de wezenlijke effecten uiteen te zetten die de overname zou gehad hebben op de historische geconsolideerde jaarrekening van de Groep alsof het plaatsgevonden had op 1 januari 2014 voor wat betreft de niet-geauditeerde winst- en verliesrekening, en op 30 september 2015 voor wat betreft de niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde balans.

De niet-geauditeerde pro forma aanpassingen zijn gebaseerd op beschikbare informatie en bepaalde veronderstellingen die Solvay redelijk acht en gebeurtenissen ten uitvoer brengen die rechtstreeks toerekenbaar zijn aan de overname en de financiering daarvan en feitelijk verdedigbaar zijn. De niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde financiele informatie beoogt bovendien niet voor te stellen wat Solvay's financiele positie of bedrijfsresultaten werkelijk geweest zouden zijn als de overname en de financiering afgesloten hadden geweest op 1 januari 2014 of op eender welke andere datum, noch beoogt het Solvay's bedrijfsresultaten voor enige toekomstige periode of haar financiele toestand op een toekomstig moment voor te stellen. De niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde financiele informatie drukt geen kostenbesparingen of andere synergien uit die zouden kunnen voorspruiten uit de overname, noch geeft het enige bijzondere items weer zoals herstructurerings- en integratiekosten die opgelopen zouden kunnen worden ten gevolge van de overname.

Solvay heeft op 28 juli 2015 een definitieve fusieovereenkomst met het Amerikaanse Cytec gesloten om 100% van zijn aandelenkapitaal te kopen tegen US$ 75,25 per aandeel in contanten. De fusie is onderworpen aan de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden, met inbegrip van wettelijke goedkeuringen en de goedkeuring van de aandeelhouders van Cytec. De transactie wordt naar verwachting gesloten voor het einde van dit jaar.

De niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde financiele informatie kan geraadpleegd worden op www.solvay.com/nl/investors/news_and_results/results/20151116-pro-forma.html. Dit document is momenteel enkel beschikbaar in het Engels. De Franse en Nederlandse vertalingen zullen spoedig beschikbaar gemaakt worden.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

De internationale chemiegroep SOLVAY staat industrieen bij in het zoeken naar en invoeren van steeds meer verantwoorde en waarde-scheppende oplossingen. Solvay genereert 90% van zijn netto-omzet in activiteiten waar hij tot de wereldtopdrie behoort. De Groep levert aan veel markten, varierend van energie en milieu, tot auto en luchtvaart of elektriciteit en elektronica, met een doel: de prestaties van zijn klanten te verhogen en de levenskwaliteit van de samenleving te verbeteren. De Groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 26.000 werknemers in 52 landen en haalde een netto-omzet van EUR10,2 miljard in 2014. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB:BB - Reuters: SOLB.BR).

Lamia Narcisse Caroline Jacobs Maria Alcon Geoffroy Raskin Bisser Alexandrov Media Relations Media Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations +33 1 53 56 59 62 +32 2 264 1530 +32 2 264 1984 +32 2 264 1540 +32 2 264 3687

Om dit persbericht en de tabellen in PDF te lezen Nov 16, 2015

HUG#1966898 Solvay S.A.

Solvay S.A.Rue de Ransbeek, 310, B-1120 Brussels, Belgium

* T. +32 (0)2 264 21 11 * F. +32 (0)2 264 14 84