CvdK Clemens Cornieltje ontvangt Omgevingsagenda

Gepubliceerd: 11 november 2015

CvdK Clemens Cornieltje ontvangt Omgevingsagenda

Woensdag 11 november heeft Harm-Jan van Schaik, voorzitter van Regio Noord-Veluwe de Omgevingsagenda regio Noord-Veluwe 2015-2020 "Werken in het groen" officieel aangeboden aan de leden van Provinciale Staten van Gelderland.

De gemeenten op de Noord-Veluwe hebben input geleverd voor de Omgevingsvisie van Provincie Gelderland. Als vervolg op deze visie is in de afgelopen maanden de Omgevingsagenda regio Noord-Veluwe opgesteld.

Waar gaan we ons op richten?

In de Omgevingsagenda staan de grote opgaven en ambities voor ons gebied voor de periode tot 2020 toegelicht. De agenda geeft focus aan onze samenwerking, met partners binnen en buiten ons gebied. Het is tot stand gekomen in afstemming met onze samenwerkingspartners en met ondernemers/ onderwijs (De Diamant van Midden-Nederland).

Ons gebied heeft volop economische potentie. De centrale ligging, de innovatiekracht en de goede arbeidsmoraal zijn belangrijke pluspunten.

Vier opgaven voor de noordelijke kant van de Veluwe:

1. Een sterk toeristisch product.

2. Een vitaal buitengebied.

3. Een optimale economische infrastructuur.

4. Een klimaatneutrale regio.

Verdere uitwerking

In de komende periode worden op basis van de vier opgaven concrete programma's en projecten bepaald en uitgewerkt die de Noord-Veluwe versterken. Hierover gaan we ook verder in gesprek met de provincie.

Meer informatie

* Omgevingsagenda regio Noord-Veluwe 2015-2020

* Website Provincie Gelderland