Gezocht: duizenden regenboogtekeningen

Ugo Rondinone, Your age and my age and the age of the sun, installatiezicht M * Museum Leuven, 2013 * studio rondinone, 2013.

Persbericht

Gezocht: duizenden regenboogtekeningen

13 november 2015

Met een speciale video-oproep vraagt de hedendaagse kunstenaar Ugo Rondinone (1964) kinderen om regenboogtekeningen voor zijn installatie te maken. Hij heeft er ongeveer tweeduizend nodig. De tekeningen komen in Museum Boijmans Van Beuningen te hangen als onderdeel van de tentoonstelling `Ugo Rondinone -Vocabulary of Solitude' die van 13 februari tot en met 29 mei 2016 te zien is.

Naast de regenboogtekeningen vormen vijfenveertig levensechte sculpturen van clowns het middelpunt van de tentoonstelling, de eerste solo van Ugo Rondinone in Nederland. Op de vloer van de 1500m2 grote Bodonzaal is elk van deze clowns verwikkeld in een dagelijkse routinehandeling: de een droomt, de volgende slaapt, ontwaakt, zit, rent ...et cetera. De regenboogtekeningen zijn op een lange muur te zien.

Regenboogles

Speciaal voor scholen is een `regenboogles' ontwikkeld, die Museum Boijmans Van Beuningen op verzoek verzorgt in de klas. Leerlingen leren over hedendaagse kunst, symboliek en tekenen uiteindelijk een regenboogtekening voor Ugo Rondinone. De klas komt later naar het museum om de tentoonstelling en de regenboogtekeningen in werkelijkheid te bekijken.

Alleen voor kinderen

De kinderen die hun regenboogtekening aan Ugo Rondinone schenken, worden uitgenodigd voor de speciale VIP-kinderopening, waar de kunstenaar aanwezig is. Datum en tijd worden later bekend gemaakt.

Hoe doe ik mee?

De kunstenaar geeft de volgende richtlijnen mee voor de regenboogtekeningen: gebruik wit papier op een A3, A4 of A5 formaat. Teken met krijt, kleurpotlood of stift. En het onderwerp van de tekeningen: de regenboog.