Diabetes in the Gulf - The Policy Challenge

BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Een nieuw rapport dat vandaag is uitgegeven, getiteld Diabetes in the Gulf: The policy challenge, roept beleidsmakers in de Golfregio op om meer te doen om de groeiende uitdaging van diabetes aan te pakken. Het rapport, opgesteld door de Economist Intelligence Unit (EIU) en gesponsord door Janssen, wijst op de sterke stijging van het aantal gevallen van diabetes en de bijbehorende toenemende economische kosten, en roept op tot een coherente regiobrede benadering voor de aanpak van het probleem.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151116005568/nl/

Diabetes is een tikkende tijdbom in de Golfregio. Uit gegevens van de International Diabetes Federation (IDF) blijkt dat de prevalentie van de ziekte is gestegen tot 23,9% van de volwassen bevolking in Saoedi-Arabie, 23,1% in Koeweit en 19,8% in Qatar, meer dan twee maal het wereldwijde gemiddelde van 8,3%. Overgewicht en obesitas, veroorzaakt door de stijgende economische welvaart, dragen bij aan de groei van de diabetesepidemie in deze regio, met tot 75% van de volwassenen en tot 40% van de jongeren onder de 18 met overgewicht of obesitas.

Als gevolg hiervan is de financiele last van diabetes in de regio hoog en kan deze nog verder stijgen. Het rapport merkt op dat in 2014 US $ 16,8 miljard werd besteed aan diabeteszorg volgens schattingen van de IDF, en dit cijfer kan stijgen tot US $ 24,7 miljard in 2035. Naarmate diabetes zich op jongere leeftijd voordoet, leeft een groeiend aantal patienten bovendien langer met de ziekte, wat de kosten per capita van de patientenzorg aanzienlijk verhoogt.

Gelet op het feit dat investeringen in de gezondheidszorg in de Golfregio in 2012 lagen tussen 2,2% en 4,9% van het BBP, ver onder het OESO-gemiddelde van 8,9% van het BBP, is er aanzienlijke ruimte voor het verhogen van de investeringen in de gezondheidszorg. Het is echter belangrijk op te merken dat het niet alleen gaat om de hoeveelheid geld die wordt besteed aan de aanpak van diabetes, maar ook om de wijze waarop dit geld wordt geinvesteerd. Het rapport benadrukt dat, hoewel er verschillende initiatieven worden ontplooid in de Golfregio, waaronder initiatieven die gericht zijn op specifieke aspecten van de ziekte, zoals screening, de respons binnen de regio niet consistent is.

"Ons onderzoek een aantal mogelijkheden aan het licht gebracht die kunnen bijdragen tot de bestrijding van de toename van diabetes in Golfregio," aldus Martin Koehring, uitgever van het rapport, EIU. "Beleidsbepalers zullen een regionale aanpak moeten implementeren om de groeiende last van diabetes in de Golf aan te pakken, aan het versterken van de primaire gezondheidszorg, tot de invoering van strenge nieuwe wetgeving en het bij de kwestie betrekken van leiders binnen de gemeenschap."

"De opkomst van diabetes in de Golfregio is een belangrijk probleem voor de volksgezondheid en het risico dat het zich verder ontwikkelt is aanzienlijk," verklaarde Jane Griffiths, Company Group Chairman van Janssen voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). "Janssen is vastbesloten om te investeren in lokale en regionale initiatieven om te helpen de gevolgen van diabetes in de regio aan te pakken. We hopen dat dit rapport zal zorgen voor waardevolle inzichten in de gevolgen van de ziekte en verandering zal bevorderen in de wijze waarop beleidsbepalers de ziekte bestrijden."

Het rapport Diabetes in the Gulf: The policy challenge kan online worden gelezen op: http://www.janssen-emea.com/node/1379

-EINDE-