Veel bezoekers tijdens versoberde Bachelor Open Dag

Veel bezoekers tijdens versoberde Bachelor Open Dag

16 november 2015

Zaterdag 14 november hebben ruim 3.000 aankomende bachelorstudenten de Bachelor Open Dag van de Universiteit Maastricht bezocht. Vanwege de gebeurtenissen in Parijs werd het programma versoberd: de informatiesessies begonnen met een minuut stilte en de muziek en het social mediabeleid werden aangepast. Ondanks het stormachtige weer en de gebeurtenissen in Parijs op vrijdagavond, waren er meer bezoekers dan voorgaande jaren.

De bezoekers konden in drie rondes kennismaken met de verschillende opleidingen en faculteiten. Daarnaast konden zij proeven aan het studentenleven en de stad Maastricht. In samenwerking met de VVV werden rondleidingen door de binnenstad en langs diverse gebouwen van de universiteit gehouden.

Op de diverse locaties kregen de studenten informatie over de inhoud van de opleidingen, maar ook over de toelatingseisen, inschrijving, collegegeld, studie- en sportfaciliteiten, studentenverenigingen en op kamers wonen. Uiteraard waren er overal studenten, alumni en docenten aanwezig om vragen te beantwoorden van bezoekers. Ook internationale bezoekers konden hun specifieke vragen stellen aan studenten uit hun eigen land.

In de medische faculteit was een studentenkamer ingericht. Hier konden bezoekers even chillen en ervaringen uitwisselen met studenten. Ook werd er geld ingezameld voor Serious Request. Nieuw dit jaar was het Walking Dinner bij studentenverenigingen: voorgerecht, hoofdgerecht en dessert bij drie verschillende verenigingen om opendagbezoekers ook alvast met het verenigingsleven te laten kennismaken.

De volgende open dag is de Master Open Dag op 20 februari 2016. Voor aanstaande bachelors is er weer een Bachelor Open Dag op 12 maart 2016.