Gemeente Leiden: Collegebesluiten

vrijdag, 13 november 2015

Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende later openbaar gemaakte besluiten genomen en ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden:

Managementletter 2015 15.0962 (10-11)

Het college heeft de interne managementletter 2015 vastgesteld. De interne managementletter bevat de tussentijdse uitkomsten van interne financiele controlewerkzaamheden en daaruit voortkomende verbeterpunten.

Of "Leiden in control" is wordt bepaald voor de belangrijkste interne financiele processen. Hiervoor wordt vastgesteld in hoeverre de opzet, het bestaan en de werking van daarin opgenomen interne beheersingsmaatregelen in voldoende mate de getrouwheid en rechtmatigheid van uit die processen voortvloeiende baten, lasten en balansmutaties waarborgen. Dit met het doel om de processen te verbeteren waar mogelijk.

Het college neemt alle verbeterpunten/aanbevelingen uit de interne managementletter 2015 over.

Uitgangspunten 'Humanities Campus, herontwikkeling Witte Singel-Doelencomplex' 15.0954 (10-11)

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad de nota van uitgangspunten vast te stellen voor de herontwikkeling van het universitaire gebied aan weerszijden van de Witte Singel, tussen Maliebaan en Doelengracht. Daar staan de gebouwen die samen de Faculteit der Geesteswetenschappen vormen. De gebouwen zijn verouderd waardoor de faculteit niet meer optimaal kan functioneren. Daarom heeft de Universiteit Leiden het voornemen om het Witte Singel - Doelencomplex te herontwikkelen en te upgraden tot `Humanities Campus'. sluit naadloos aan bij de programma's kennisstad, binnenstad en duurzaamheid, alsmede het bestuursakkoord 2014 2018.

De nota van uitgangspunten geeft een eerste richting aan de voorbereiding van een ontwikkelingsplan voor het gebied. Het gaat zowel om algemene uitgangspunten die passen binnen het staande beleid als om uitgangspunten die in het tweede kwartaal van 2016 concreter tot uitdrukking komen in het stedenbouwkundig plan. Hiervoor heeft de Universiteit Leiden op advies van de gemeente een concreet participatietraject in de steigers gezet (waarbij alle belanghebbenden en partners in kaart zijn gebracht).

Planning-en-controlkalender 2016 15.0956 (10-11)

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor De planning-en-controlcyclus is de cyclus van begroting, voortgangsrapportages en jaarrekening waarmee de gemeenteraad stuurt op de financien van de gemeente Leiden. Het college informeert de gemeenteraad over de planning van de planning-en-controlcyclus 2016 en stelt voor om de politieke behandeling van de financien vanaf 2017 te behandelen bij de Programmabegroting 2017.

Schriftelijke vragen

Overzicht van de beantwoording schriftelijke vragen die naar aanleiding van artikel 43, lid4 van het Reglement van Orde aan het college van burgemeester en wethouders zijn gesteld:

(10-11)

o Beantwoording schriftelijke vragen raadslid A. Jermouni (PvdA), ingekomen 8 oktober 2015, inzake achterstallig beheer waterspeelplek en skatebaan en Leiden Noord. 15.0943

o Beantwoording schriftelijke vragen raadslid J. Gilissen (VVD), ingekomen 5 oktober 2015, inzake monumentenstatus standbeeld en sokkel burgemeester Van der Werf. 15.0950

o Beantwoording schriftelijke vragen raadslid A. North (GL), ingekomen 21 oktober 2015, inzake verhuur via Airbnb. 15.0951