Competitie: ontwerp kleinste commerciele dakterras in Liverpool

Gepubliceerd op: 16 november 2015 | Gewijzigd op: 16 november 2015

Bruntwood, de grootste eigenaar van commercieel vastgoed in Liverpool en Manchester heeft een competitie uitgezet voor het ontwerp en inrichting van het kleinste commerciele dakterras in Liverpool.

Het terras to-be bevindt zich op het monumentale Queen Insurance Buildings in het commerciele hart van Liverpool, Het gebouw is onlangs herontwikkeld als creatieve co-working space, en vormt een levendige hub van bedrijven varierend van wijnspeciaalzaken en koffietentjes tot aan marketing- en bemiddelingsbureaus.

Geen restricties aan ontwerp

De afmetingen van het terras zijn een beperkte 3,6 bij 2,4 meter. De visie van Bruntwood is echter groots en omvat het gebruik van echte groenproducten en gerecyclede materialen. Er zitten echter geen restricties aan het ontwerp en creativiteit wordt positief aangemoedigd. Het winnende ontwerp mag het terras inrichten waarna het daar minstens een jaar lang zal blijven.

Bruntwood heeft meer dan 110 kantoorpanden en vele ontwikkelingsplannen voor nieuwbouw en renovatie. Daarmee is het een van de belangrijkste spelers in het Noorden van Engeland. Deze kleine competitie kan dan ook als opstap dienen voor grotere projecten in de toekomst.

Groen in de stad

`Greener Cities' is 1 van de thema's die in 2016 centraal zullen staan bij het economische netwerk in het Verenigd Koninkrijk. Door middel van diverse activiteiten en promotie zal het netwerk Nederlandse bedrijven actief ondersteunen bij het betreden van de Britse markt. Vooral de Noordelijke steden van Engeland hebben een sterke behoefte aan groenvoorzieningen in de standscentra vanwege de economische groei en het snel toenemende aantal inwoners in de binnensteden. Zo is het aantal inwoners in het stadscentrum van Manchester in 5 jaar tijd al met 400% toegenomen.

Meer informatie over de competitie?

Bent u actief in deze sector en heeft u vragen over deze competitie? Neem dan contact op met het Netherlands Business Support Office in Manchester. Zij kunnen u ook helpen aan zakelijke contacten in de regio Manchester/Noord-Engeland.