Regio Noord-Veluwe bezocht Open Days in Brussel

Gepubliceerd: 19 oktober 2015

Regio Noord-Veluwe bezocht Open Days in Brussel

Een delegatie van Regio Noord-Veluwe (RNV) bezocht midden oktober de European Week of Regions and Cities tijdens de Open Days in Brussel, georganiseerd door de Europese Commissie. Het ging daarbij om het bezien van de mogelijkheden voor de verwerving van fondsen vanuit Brussel naar onze regio en om bestuurlijke representatie.

De Open Days zijn een happening geworden waar veel Nederlandse bestuurders aan deelnemen. Het programma van deze 13e editie bestond uit workshops en lezingen vanuit projecten in de diverse lidstaten.

Onze delegatie bezocht onder meer bijeenkomsten over bio-economie, circulaire economie en een bijeenkomst over het meten van sociale vooruitgang in een gebied. Daardoor kan er een beeld geschetst worden over het soort mogelijkheden in een regio.

Naast ontmoetingen met Europarlementariers belegden wij een aparte bijeenkomst met CDA-Europarlementarier Annie Schreijer. Zij vertelde vol enthousiasme over wat naar haar mening mogelijkheden zijn.

De provincies Gelderland en Overijssel organiseerden een `Oost-Nederland-bijeenkomst'. Tijdens deze bijeenkomst was er veel ruimte om te netwerken en spraken we met andere regio's, bestuurders en gedeputeerden van de provincies Gelderland en Overijssel.

Het werkbezoek aan de Open Days leverde zo een bijdrage aan het denken over lobby en branding van de Noord-Veluwe. Bovendien gaf het een goede impuls aan de contacten die we hebben in onze netwerken.