`Het schip van Michiel' mooiste kunstwerk

Vrijdagochtend 13 november maakt burgemeester Delhez bekend dat het kunstwerk `Het schip van Michiel' de kunstverkiezing van 2015 heeft gewonnen.

Het is een kunstwerk van Marion Kamper en wordt zo mogelijk aangekocht door de gemeente. Landscape Icon van mevrouw Janne van Gilst en de tweeluik foto Duinen Banjaard en Oesterput van de heer Cas Donker wonnen samen de tweede prijs. Na het tellen van de stemmen in de eerste ronde bleven er zeven kunstwerken over voor de tweede ronde. Via de website van de gemeente konden burgers hun favoriete kunstwerk kiezen. `Het schip van Michiel' van mevrouw Kamper ontving na beide stemronden de meeste stemmen, dus volgens het college van Burgemeester en Wethouders een terechte winnares.

Jaarlijkse wisseling tentoonstelling

De tentoonstelling in het gemeentehuis bestaat uit werken van leden van de Stichting Kunstspoor Noord-Beveland. Leden kunnen ieder jaar hun mooiste creaties aanleveren. Het bestuur van de Stichting bepaalt vervolgens in overleg met de gemeente welke werken dat jaar een plekje krijgen in het gemeentehuis. Vorig jaar won Neeltje Meerman met haar schilderij `Zeemeermin'.