BestBuyLicenses BV winnaar 2015 in Tweedehands-softwarelicentiebranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20151116 -- BestBuyLicenses BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Tweedehands-softwarelicentiebranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘BestBuyLicenses BV met haar marktplaats voor tweedehands software licenties geldt als het leidende bedrijf in haar branche. Zij weet haar grote vakkennis uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij een zeer grote mate van tevredenheid bij haar klanten weet te bereiken.’

Op grond van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie (2012) hebben kopers van tweedehands software een wettelijk gebruiksrecht ongeacht wat er in de licentieovereenkomst staat. Door middel van haar marktplaats faciliteert BestBuyLicenses BV de koop en verkoop van tweedehands softwarelicenties tussen ondernemingen (B2B). Zij brengt vraag en aanbod in gebruikte software c.q. licentie-overschotten bij elkaar en verzorgt alle daarbij optredende contractuele aangelegenheden voor de koper en verkoper. BestBuyLicenses realiseert deskundig de beste licentiedeal voor organisaties, veelal meer dan 75% goedkoper dan nieuwe softwarelicenties. Meer dan de helft van de verhandelde software is van Microsoft, maar ook tweedehands licenties van Oracle, SAP en IBM zijn in trek. BestBuyLicenses BV is gevestigd in Amsterdam en is in heel Nederland en EU actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in BestBuyLicenses BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij BestBuyLicenses, want zij is continu bezig haar marktplaats en producten en diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van haar klanten.’

Kennisintensieve dienstverlening
De jury prijst met name haar kennis van zaken. Nu het gebruik van tweedehands softwarelicenties juridisch goed te regelen is, bewegen bedrijven zich meer en meer op deze markt. De juridische afwikkeling vergt de kennis die BestBuyLicenses biedt aan verkoper en koper. ‘BestBuyLicenses is tamelijk uniek in Nederland; er zijn weinig aanbieders van deze specialistische dienstverlening en haar marktplaats is uniek. Op dit moment wordt de dienstverlening met ICT inkoopadviesbureau Thornstein Groep en partners uit andere landen verder binnen Europa uitgerold. Technisch gezien stuit dit niet op complicaties, echter de kennisintensieve dienstverlening eromheen is noodzakelijk voor succes’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

BestBuyLicenses heeft als succesfactoren: onafhankelijkheid, niet leveranciergebonden, deskundigheid, specialistische kennis in eigen huis en last but not least, een hoge toetredingsdrempel voor concurrenten vanwege de hoge kennisintensiviteit. ‘BestBuyLicenses is absoluut een winnaar in een markt die vooralsnog volop in ontwikkeling is. Met recht kan gesteld worden dat zij met kennis van zaken een behoefte vervult en meerwaarde levert. Innovatief in de IT-markt!’, aldus de Nominatiecommissie.

Beide oprichters van BestBuyLicenses, Leonard van der Sloot en Gerwin Rosman, zien de award als een waardering voor hun initiatieven om de markt voor tweedehands software licenties open te breken en transparant te maken met hun marktplaats.

Meer informatie: https://www.bestbuylicenses.com/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.