Modec Tooling & Prototyping winnaar 2015 in Prototypingbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20151116 -- Modec Tooling & Prototyping is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Prototypingbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘Het bedrijf heeft een enorme kennis en ervaring in het vervaardigen van modellen en prototypes. Modec weet deze expertise uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij een zeer grote mate van tevredenheid bij haar klanten weet te bereiken.'

Modec Tooling and Prototyping  (officiële naam: Modec BV) is een innoverende modelmakerij voor de automotive-industrie, gieterijen, composiet- en kunststofindustrie, design/ontwerp en bouw. In Nederland, maar ook in de rest van Europa. Naast productontwikkeling kan zij het gehele productieproces voor de klant coördineren of zelfs volledig overnemen, om zich als leverancier van producten op te werpen. Daar heeft zij de modernste (3D-)apparatuur en software voor in huis. Modec heeft zich, in relatief korte tijd, zeer ambitieus, ontwikkeld van een bedrijf dat zich primair bewoog in de gieterijwereld naar een speler in zeer uiteenlopende markten, met een brede expertisebasis. De onderneming wordt vooral gewaardeerd vanwege haar vermogen om de behoefte van de klant te vertalen naar mockups en tooling, geschikt voor diverse productiemethoden. Modec BV is opgericht in 2003. Het is gevestigd in Venlo en telt ruim 20 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Modec Tooling & Prototyping een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen.

Typische topper
‘Modec Tooling & Prototyping is weer zo’n typische topper in Nederland die met veel kennis, kunde en passie haar klanten bedient en continu werkt aan verbetering en innovatie binnen de onderneming’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Werkend in een internationale markt met toonaangevende opdrachtgevers die zelf weer in de top van hun markten opereren. Maar ook werkend in een sector die zelf staat voor grote veranderingen en waar mee-ontwikkelen en voorop willen lopen noodzakelijk is voor succes. Modec heeft hierin duidelijk de lead genomen en dit heeft de onderneming gebracht waar ze nu staat: in Nederland absoluut aan de top en internationaal een prominente speler. De onderneming weet waar ze naar toe wil en wat daarvoor nodig is. Haar strategie is haar gids, maar niet star of dogmatisch. Wendbaar, en gericht op aanpassing als veranderingen dit nodig maken. En altijd met een visie die naar voren gericht is.’

Via samenwerkingsovereenkomsten met haar klanten zoekt Modec naar innovatieve oplossingen die een win-winsituatie brengen. Niet voor niets voert zij als pay-off: The solution for success. ‘Modec Tooling & Prototyping verdient het absoluut om in de schijnwerper van het succes geplaatst te worden’, aldus een enthousiaste Nominatiecommissie.

Meer informatie: http://www.modec.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.