RAM Mobile Data BV winnaar 2015 in innovatieve mobiliteitsoplossingen


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20151116 -- RAM Mobile Data BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de innovatieve-mobiliteitsbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering. ‘RAM Mobile Data BV biedt een breed scala aan kwaliteitsdiensten en heeft op dat gebied een uitstekende reputatie opgebouwd. Een uiterst kennisintensieve datadienstverlener die terecht de branchewinnaar is.’

RAM Mobile Data (Netherlands) BV is al meer dan 20 jaar een internationale dienstverlener van mobiele datacommunicatie, hosting, werkplekbeheer en een mobiliteitsplatform in de eigen cloud. Dit mobiliteitsplatform biedt diensten op het gebied van fleetmanagement, MobiShare carsharing en ritregistratie. Bij RAM Mobile Data werken circa 120 medewerkers, verdeeld over kantoren in Utrecht (Nederland) en Diegem (België). De onderneming heeft hoge verwachtingen van de toekomst: deze is uitdagend maar RAM is er altijd klaar voor. De klant komt – waar mogelijk – nog meer centraal te staan en nieuwe diensten die hun business vergemakkelijken, komen eraan.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in RAM Mobile Data BV een vooruitstrevende onderneming met hoge groeiambities. RAM Mobile Data is in 2000 gestart met het op de markt brengen van haar eigen ritregistratie- en fleetmanagementoplossing track-and-trace. Een zeer innovatief mobiliteitsplatform in de cloud dat door RAM voortdurend is aangepast aan de nieuwe eisen en wensen van klanten en partners. Het systeem geeft inzicht in zaken als rijgedrag, verbruik en verkeersinformatie. Het is eenvoudig koppelbaar naar diverse backofficesystemen van bijvoorbeeld leasemaatschappijen, die met de verkregen exacte kilometerstanden invulling kunnen geven aan mobiliteitsbudgetten. Laatste loot aan het platform is MobiShare, waarmee bedrijven het bestaande wagenpark kunnen uitdunnen door het overgebleven wagenpark online te reserveren via ID card of smartphone. Dit zorgt direct voor kostenbesparingen voor zowel werkgever als werknemer en een lagere milieubelasting.

Continue ontwikkeling
De jury prijst met name haar focus op het bouwen van dataoplossingen – mobiliteit- georiënteerd, kritische toepassingen, veiligheid en uitgekiende SLA’s – die nog niet bestaan. Zij wil klanten laten zien dat haar oplossingen renderen. ‘RAM Mobile Data is een duidelijke exponent van bedrijven die werken aan de kant van innovatie! De techniek ontwikkelt in hoog tempo en RAM investeert continu in eigen ontwikkeling om haar vooraanstaande positie vast te houden en te versterken. Niet vaak genoeg kan gemeld worden dat innovatie en continue ontwikkeling een absolute voorwaarde is voor het succes van RAM’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Belangrijke succesfactor is dat RAM de beschikking heeft over een eigen netwerk: Mobitex. Een zakelijk netwerk met een ongekend hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid, dat klanten zeer waarderen. Niet voor niets maken politie, brandweer en ambulances ook gebruik van dit netwerk.

Een eigen mobiliteitsplatform, eigen datacentra, eigen software, eigen applicaties, hoogstaande productontwikkeling en uitstekende service inclusief training voor de gebruikers. Goed inlevingsvermogen om vraagstukken op te lossen, grote industriekennis en topkwaliteit. Hooggeschoolde medewerkers die graag bij RAM werken. De Nominatiecommissie is van mening dat RAM Mobile Data BV op basis van deze gronden uitgeroepen kan worden tot branchewinnaar en tevens in aanmerking dient te komen voor de Nationale Business Succes Award 2015.

Meer informatie: http://www.ram.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.