Brabants advocatenkantoor verleent bijstand op eigentijdse wijze


Nieuwe website benadrukt laagdrempeligheid, persoonlijke aandacht en het zoeken naar verbinding.

BLADEL, 20151117 -- Knegtmans Advocaten & Mediators, een gerenommeerd advocatenkantoor met verschillende vestigingen in het hart van Noord-Brabant, onderscheidt zich door bij juridische conflicten op de eerste plaats de verbinding te zoeken. In de rechtsgebieden waarmee het kantoor zich profileert, echtscheidingsrecht, ondernemings- en arbeidsrecht en bestuursrecht wordt de mens áchter het juridische probleem als uitgangspunt genomen. De praktijk leert dat deze aanpak vaak leidt tot een optimaal resultaat en tevreden cliënten. De onlangs gelanceerde nieuwe website geeft hierover uitgebreide informatie.

Het kind centraal
De juristen en mediators van Knegtmans hanteren een in de advocatuur unieke werkwijze bij het verzoek om bijstand tijdens een echtscheiding. Mr. Roland Knegtmans, familierechtadvocaat en mediator: "Wij plaatsen de bij een echtscheiding betrokken kinderen centraal. Dat verdienen zij. Daarom hebben we in ons pand een speciale ruimte ingericht voor deze kinderen. Onze gespecialiseerde kind-coaches helpen kinderen met hun emoties en wensen rondom of na een scheiding. De kinderen kunnen ook gebruik maken van onze speciale website www.en-ik-dan.nl. Daarnaast worden de ouders tijdens de scheiding begeleid door een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat/bemiddelaar met een pedagogische achtergrond om te komen tot een algeheel toekomstplan op financieel, fiscaal en juridisch gebied. Ons belangrijkste uitgangspunt hierbij is om te zoeken naar de gezamenlijkheid en niet te koersen op verdieping van het conflict.”

Gebruik van begrijpelijke taal
Het zoeken naar verbinding tussen partijen, die gepaard gaat met een laagdrempelige en slagvaardige aanpak, is ook de leidraad van de ondernemers- en arbeidsrechtpraktijk van Knegtmans Advocaten & Mediators. Mr. Ben Bloemendal, ondernemingsrechtdeskundige: “In het geval van ondernemings- en arbeidsrechtdossiers proberen wij indien mogelijk conflicten te voorkomen door partijen weer met elkaar te laten communiceren op een redelijk niveau. Informeel contact, persoonlijke aandacht en het gebruik van begrijpelijke taal kenmerken onze aanpak daarbij.”

Uitgebreide en deskundige informatie over belangrijke juridische kwesties is voorhanden op de nieuwe website, maar kan ook verkregen worden door het volgen van cursussen op het gebied van contractenrecht, basis arbeidsrecht, ziekte en arbeidsongeschiktheid, ontslagrecht en reorganisatie die door het kantoor worden aangeboden. De cursussen worden gegeven door ervaren ondernemersgerichte advocaten die op een verfrissende en interactieve wijze lesgeven, zodat de behandelde stof direct in de praktijk kan worden toegepast. De handige tips om valkuilen in het recht te vermijden, worden door de cursisten gewaardeerd.

Bijbuurtuurke
Een bijzonder initiatief van de enthousiaste medewerkers van Knegtmans Advocaten & Mediators is het zogenaamd ‘bijbuurtuurke’ voor ondernemers. Het woord kan voor niet-Brabanders een tongbreker zijn, maar het geeft uiting aan de bedrijfsfilosofie van het bedrijf. Een keer per maand is er op vrijdagmiddag voor ondernemers gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met de specialisten van Knegtmans van gedachten te wisselen over belangrijke ontwikkelingen. Indien gewenst geven zij handige tips en informatie over bijvoorbeeld nieuwe wet- en regelgeving. Dit ‘bijbuurten’ heeft in de regio een nieuwe dimensie gekregen en is een begrip geworden.

De menselijke maat
Niemand wil verzeild raken in ingewikkelde en langdurige juridische procedures. Toch kunnen zich situaties voordoen waarbij men deskundige juridische bijstand nodig heeft. Knegtmans Advocaten & Mediators heeft zich erop toegelegd om zowel voor particulieren, als voor ondernemers een sterke dienstverlener te zijn, die ondersteuning biedt op verschillende juridische terreinen, zoekt naar een voor alle partijen aanvaardbare oplossing en de complexe juridische praktijk terugbrengt naar de menselijke maat.

Voor meer informatie kunt u raadplegen: www.knegtmansadvocaten.nl