Otolift Trapliften winnaar 2015 in Trapliftenbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20151116 -- Otolift Trapliften is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Trapliftenbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘Otolift trapliften weet haar grote vakkennis uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij een zeer grote mate van tevredenheid bij haar klanten weet te bereiken. Een topproduct door topvakmensen, tegen een uiterst concurrerende prijs. Otolift is de absolute nummer één in Nederland en nummer vier in de wereld. De ambitie is om wereldwijd nummer één te worden.’

Otolift trapliften ontwerpt, maakt en levert topkwaliteit trapliften in binnen- en buitenland. Op jaarbasis worden tussen de 10.000 en 15.000 trapliften geproduceerd en de verkoop vindt plaats in vele landen in de wereld. In een aantal landen heeft Otolift eigen verkoopkantoren Engeland,Frankrijk en Italie, in andere landen werkt zij met dealers. Productie vindt plaats in eigen fabrieken in Nederland en Slowakije, en haar servicedienst is 24/7, 365 dagen per jaar beschikbaar. Otolift, opgericht in 1891, is al meer dan 45 jaar fabrikant van trapliften en al jarenlang overtuigend marktleider in Nederland. Cliënten bij Otolift zijn verzekerd van die extra betrokkenheid die ze bij andere bedrijven missen.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Otolift Trapliften een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. Innovatie is een sleutelbegrip. ‘Otolift heeft de meest geavanceerde trapliften in de markt en dat geeft de onderneming een groot oplossend vermogen. Meer dan elke andere aanbieder kan zij in feite alle problemen – bochten, hellingshoeken – aan. Met de Otolift AIR heeft zij de  ‘dunste’ traplift ter wereld ontwikkeld. Vrijwel elke trap is maatwerk; inmeten gebeurt volledig gedigitaliseerd en de meetresultaten gaan direct in 3D naar de ontwerpafdeling.’

Alles in eigen hand
De jury prijst vooral, naast het feit dat Otolift de uitvinder is van de herbruikbare traplift, dat de onderneming alle processen in eigen huis heeft: engineering, vormgeving, productie (van alle onderdelen), verkoop, inmeten, montage en service. Bijzonder is ook dat Otolift de beste kwaliteit levert, alles in eigen hand heeft, de meest innovatieve partij in de markt is, en toch de goedkoopste is. ‘De basis voor dit succes wordt gevormd door een combinatie van zeer efficiënte engineering, ontwerp en productie, een uiterst professioneel verkoopsysteem met eigen mobiele showroom en een  inbouw- en serviceteam met landelijke dekking – de grootste servicedienst in Nederland en de tweede in Europa. De concurrentie kan hier niet meekomen. Echt een zeer mooi Nederlands bedrijf met een wereldwijde reputatie. De terechte winnaar in de trapliftenbranche’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Het bedrijf valt op bij de Nominatiecommissie door de klinkende reputatie die het in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Otolift uitstekend te anticiperen op de nieuwe ontwikkelingen en is zij haar concurrenten vaak een slag voor.’

Meer informatie: http://www.otolift.com/nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.