Verbeteren veiligheid fietsers kruising Dorpskerk Wezep


13-11-2015: In het voorjaar van dit jaar heeft de gemeente op verzoek van de klankbordgroep Wezep bekeken hoe de situatie voor vooral fietsers op de kruising bij de dorpskerk in Wezep verbeterd kan worden.

Betrokkenen

Het gaat daarbij om de kruising van de Zuiderzeestraatweg met de Stationsweg. Naast de klankbordgroep Wezep zijn ook de omwonenden nauw bij het opstellen van de plannen betrokken. Er is vervolgens met deze partijen nog kritisch naar het plan gekeken voordat de plannen definitief zijn gemaakt.
Inmiddels is het zo ver dat de uitvoering van het eerste deel van de werkzaamheden op korte termijn van start gaat.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden op deze belangrijke kruising in Wezep zijn in twee delen opgesplitst. Allereerst wordt er, nog dit jaar, een losse fietsstrook aangelegd. Deze komt aan de kant van het wijk-U gebouw. De werkzaamheden hiervoor starten in de week van 30 november. Hiervan heeft het doorgaande
verkeer weinig tot geen hinder. Vervolgens wordt in januari de weg verbreed, om zo meer ruimte voor het verkeer te maken. Daarmee voorkomen we schade aan de bermen en wordt de berijdbaarheid beter. Ook wordt er aan de kant van de Dorpskerk een fietsstrook aangelegd.

Veiligheid gaat voor

Wethouder Lydia Groot: "Veiligheid gaat natuurlijk voor alles. Daarom sluiten we de weg voor deze werkzaamheden twee weken af. Dit brengt helaas overlast met zich mee. We doen er alles aan om de overlast te beperken. Daarom laten we dit deel van het werk pas uitvoeren als de werkzaamheden op
andere plaatsen in Wezep zijn afgerond. Wel zijn we erg blij met het signaal van de klankbordgroep. Goed dat we dit zo samen kunnen oppakken." Op dit moment is nog niet bekend op welke datum in januari de werkzaamheden starten.